Ansamblul „Plai de dor” din Mioveni se întoarce mâine din China. Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri speciale! Autoritățile române sunt în alertă! Ansamblul folcloric „Plai de dor” din Mioveni urmează să ajungă mâine pe Otopeni, după un turneu ratat în China, din cauza coronavirusului ucigaş.

Membrii ansamblului, însoțiți de reprezentanții Primăriei Mioveni, plecaseră pe 22 ianuarie către China pentru a participa la Festivalul Internațional al Primăverii din Chaoyang – Beijing, eveniment organizat cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Acesta este unul dintre cele mai populare evenimente din capitala iar ansamblul din Mioveni ar fi trebuit să ofere publicului din Beijing, timp de 10 zile, reprezentații de muzică și dans tradițional românesc. Pe lângă ei, ar fi trebuit să performeze alţi 100 de artiști din Anglia, Grecia, Rusia, Polonia și Bulgaria.

Autorităţile chineze au decis însă să anuleze orice manifestare publică pentru sărbătorirea Anului Nou Chinezesc şi toţi artiştii se întorc acasă.

Ministerul Sănătății a fost deja informat de acest lucru și au anunțat că vor lua măsuri în acest sens. “Se iau măsuri speciale pentru ansamblul folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care în acest moment se află în Beijing-China şi va sosi pe aeroportul din Otopeni marţi, ora 15,00. Deja oficialii români ai ambasadei au luat legătura cu aceştia”, se precizează în buletinul informativ al Comitetului interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus dat publicităţii duminică.

Potrivit situaţiei la zi a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, la nivel global există 2.061 de cazuri confirmare, din care 2.019 cazuri numai în China continentală. S-au înregistrat 56 de decese, toate în China.

Cât privește situația instrumentiștilor timişoreni care au fost pentru o perioadă de 40 de zile, într-un turneu din China, DSP județean verifică starea lor de sănătate zilnic. Până în prezent nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus, la niciuna din persoanele din acest grup.

Comments

comments