ANPC a înfiinţat „Comandament Litoral 2019”. 0241.550.550 – numărul la care se pot face sesizări

ANPC a înfiinţat „Comandament Litoral 2019”. 0241.550.550 – numărul la care se pot face sesizări.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor înfiinţează în perioada estivală un „Comandament Litoral 2019”, în scopul prevenirii şi combaterii practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor.

Structura specială va desfăşura controale operative, va prelua şi cerceta reclamaţiile, şi va derula activităţi de informare. Consumatorii aflaţi pe litoral, care constată nereguli pot face sesizări la numărul de telefon 0241.550.550.

Structura specială a ANPC, subordonată direct Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și aflată sub coordonarea operativă a Comisarului Șef Adjunct Constanța, Horia Constantinescu, va desfăşura următoarele activităţi: controale operative, preluarea şi cercetarea reclamaţiilor, activităţi de informare şi educare a consumatorilor, consilierea operatorilor economici și controale tematice naționale și proprii structurii etc.

Comandamentul Litoral 2019, care va avea centrul operațional în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, își va derula activitatea astfel încât cetățenii care se află, în această vară pe litoralul românesc al Mării Negre, momentul cel mai aglomerat al anului în zonă, să poată beneficia de produse și servicii corespunzătoare și în deplină concordanță cu prevederile legii.

„Pe parcursul campaniei desfășurate de ANPC, pe litoral, prin structura sa special creată, vom informa consumatorii, după fiecare etapă a acțiunilor de control care au fost constatările comisarilor ANPC, în teren, referitoare la produsele și serviciile oferite publicului, în sezonul estival. Cu acest prilej, ANPC îi asigură încă o dată pe cetățeni că supraveghează atent și minuțios piața, verificând modul în care operatorii economici care activează în România respectă prin produsele și serviciile lor, drepturile consumatorilor” anunţă conducerea ANPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here