ANM a emis prognoza meteo pe două săptămâni. Valorice termice vor creste semnificativ

 

Pentru perioada 14 -27 noiembrie sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MUNTENIA
În primele trei zile ale intervalului vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 5…6 grade, în timp ce a minimelor se va situa în jur de -3 grade. Apoi, până la începutul celei de a doua săptămâni, valorile termice vor creşte semnificativ, astfel că media maximelor, pe întreaga regiune, va ajunge până la 12 grade, în timp ce a minimelor va fi de 4…5 grade, urmând a caracteriza o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă. După data de 21 noiembrie temperaturile medii diurne vor începe să scadă, uşor şi treptat, ajungând până la 8 grade la sfârşitul intervalului, când se vor apropia de mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii noiembrie. Temperaturile minime vor fi, în medie, între 2 şi 4 grade.
La începutul intervalului vor fi condiţii pentru fulguieli izolate, iar după data de 19 noiembrie va creşte probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ.

LA MUNTE
De la mijlocul primei săptămâni, vremea va intra într-un proces de încălzire. Așadar, dacă acest interval de prognoză va debuta cu valori medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa sub pragul înghețului (-5…-1 grad), după data de 17 noiembrie acestea vor deveni pozitive, spre medii regionale de 4…6 grade. Minimele nocturne, deși în creștere după data de 16 noiembrie, se vor menține pe tot parcursul intervalului preponderent negative.

Condiţii de precipitaţii slabe vor fi aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse la începutul şi la sfârşitul intervalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here