ANM a emis o avertizare de vreme rea! Ninsoare și vânt puternic în 9 județe, inclusiv în nordul Argeșului

ANM a emis o avertizare de vreme rea! Ninsoare și vânt puternic în 9 județe, inclusiv în nordul Argeșului. Administrația Națională de Meteorologie e emis, vineri dimineața, mai multe avertizări nowcasting de vreme rea.

În judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Suceava şi Neamţ, la o altitudine mai mare de 1800 m meteorologii anunță intensificări ale vântului cu viteze care vor depăși la rafală 90-100 km/h, transport de zăpadă care va determina scăderea vizibilității și ninsoare viscolită. Avertizările sunt valabile până la ora 10:00.

Pentru județele Gorj, Bistrița-Năsăud, Arad și Timiș au fost emise avertizări nowcasting, valabile până la ora 09:00, de ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

La această oră, cerul prezintă înnorări în cea mai mare parte a țării şi pe arii restrânse cad precipitații slabe cantitativ; ninsori la munte , ploi pe arii restrânse în Bãrãgan şi Dobrogea şi izolat în Banat. Vântul suflã slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, dar mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele depășesc 80…100 km/h, spulberând zãpada, iar în rest doar izolat. La ora 09 valorile de temperatură erau cuprinse între -3 grade la Târgu Jiu şi 7 grade la Râmnicu Vâlcea şi Drobeta Turnu Severin. Se semnalează ceață în vestul țării.

Astăzi, vremea va fi în general închisã în zonele de deal şi de munte, unde se vor semnala precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar precipitaţiile mixte şi pe arii restrânse. Vântul va avea local intensificãri, cu precãdere în est, sud-est şi sud-vest, dar mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h viscolind ninsoarea. Pe alocuri se va depune polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoză meteo România. Vremea în Capitală

Vineri dimineața, cerul este noros, iar vântul suflã slab. La ora 09 se înregistrau 2 grade la Filaret şi 3 grade la Afumaţi şi Bãneasa.

Astăzi, cerul va fi temporar noros şi trecãtor vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.