Angajări masive la Institutul Cantacuzino. Se caută medici, biologi și asistenți

793 views

Angajări masive la Institutul Cantacuzino. Se caută medici, biologi și asistenți. Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, anunță că peste 500 de locuri neocupate sunt în cadrul Institutului Cantacuzino, precizând că până la sfârşitul anului vor fi angajaţi mai mulţi medici, biologi şi asistenţi. Tot acesta precizează că vor fi investiți bani în echipamente pentru laboratoare și infrastructură.

“Am cerut aprobare de posturi, Guvernul României a acceptat. Până în decembrie 2018 vom creşte din nou posturile în cadrul Institutului, până la 508. Este o cifră insuficientă. (…) Am aprobat Hotârarea de Guvern cu un număr de peste o mie de locuri, dar efortul de anul acesta ne duce către această cifră de 508 încadrări la Institut. (…) Încadrăm medici, cercetători ştiinţifici, biologi, asistenţi, oameni cu o specializare uşor diferită, pe care nu îi găseşti uşor pe piaţa muncii. (…) Din anul 2011 şi până în prezent nu s-a mai angajat nimic în cercetare la Institutul Cantacuzino. Ba mai mult, am avut o dinamică a plecărilor din sistem, aproape dramatic aş spune”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Fifor a mai declarat și că vor fi investiți bani în restaurarea clădirilor Institutului Naţional de Cercetare Cantacuzino și că urmează să fie achiziţionate echipamente pentru laboratoare.

Comments

comments