Andrei MIHAI, președinte Forța Națională Argeș: „Avem nevoie de viziune pentru a putea schimba ceva. Forța Națională îşi propune un program strategic de dezvoltare pe termen lung”

2,928 views

Andrei MIHAI, membru fondator și președinte Forța Națională Argeș este argeșean de origine şi absolvent al Colegiului Național ”I.C. Brătianu”. Preşedintele Forţei Naţionale, filiala Argeş, locuieşte în Ştefăneşti alături de soţia sa şi cei doi copii, un băiat şi o fată. A efectuat mai multe studii în străinătate, fiind licențiat în Economie Internațională la Universitatea de Științe și Tehnologie din Lille, Franța și absolvent al masterului de Marketing Internațional în cadrul Institutului de Administrare a Afacerilor, tot în Lille, Franța. Și-a început cariera în domeniul bancar, fiind fondator și administrator al unei companii cu capital românesc.

Conduceţi o companie de succes, pe care dumneavoastră aţi fondat-o. De ce aţi ales să intraţi în politică?

Nu intru în politică doar să fac politică. Dorința de a aduce o schimbare în România m-a îndemnat înspre antreprenoriat. Astfel că, în anul 2010, am pus bazele unei companii ce oferă servicii integrate de eficientizare, având ca obiectiv îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin diminiuarea impactului asupra acestuia, implementând soluții ce reduc consumul de energie electrică şi costurile avute. Am intrat în politică, deoarece îmi doresc un viitor mai bun pentru copiii mei, îmi doresc o ţară care să le permită să devină cea mai bună variantă a lor. În acest sens, dacă activitatea profesională mi-a demonstrat că pot aduce o schimbare în bine pentru mediul înconjurător și oamenii cu care am intrat în contact, am realizat că pot merge mai departe pentru a aduce îmbunătățiri în cadrul societății și mediului politic. E uşor să te plângi. Dar dacă o să aşteptăm tot timpul să vină cineva să ne salveze, nu ajungem nicăieri.

De ce Forţa Naţională?

Doctrina naţionalistă mi se pare foarte bună, şi, astfel, împreună cu o echipă puternică, am pus bazele Partidului Forța Națională Argeș. Partidele, în general, nu au o ideologie, însă Forța Națională este ceva diferit, este un partid patriotic pentru patrioți și buni români! Mi-am dat seama că luptele politice între partide nu duc decât la un eşec. Se văd rezultate peste tot. Haideţi să ne uităm în jurul nostru. Ce s-a făcut în Piteşti de-a lungul timpului? S-au distrus fabrici cu capital românesc, dar s-au înfiinţat în schimb fabrici cu capital străin ce oferă într-adevăr locuri de muncă, dar cu salarii ce nu permit un trai decent angajaţilor. Blocurile de locuinţă arată mai rău decât în perioada în care au fost construite, iar infrastructura rutieră este aproape neschimbată în ultimii 27 de ani. Piteştiul are nevoie de străzi asfaltate, de parcări, de soluţii reale pentru fluidizarea traficului. Asta nu înţeleg oamenii care au condus şi conduc judeţul, respectiv Piteştiul. Avem nevoie de viziune pentru a putea schimba ceva.

Ce îşi propune Partidul Forţa Naţională?

Lipsa unei strategii durabile, pe termen lung, a făcut din păcate, ca România, județul Argeș și Municipiul Pitești să aibă multe de pierdut. Infrastructura se află în prezent într-un stadiu subdezvoltat, sănătatea este un subiect delicat. Toate acestea din cauza unei lipse de strategie. Tocmai de aceea, Partidul Forța Națională îşi propune un program strategic de dezvoltare pe termen lung. În ceea ce privește municipiul nostru, vorbim despre strategia „Pitești 2050”, un proiect de dezvoltare pe termen lung. Argeşenii trebuie să aibă motive să rămână în Argeş. Românii merită să trăiască în țara lor, iar românii care au plecat trebuie să aibă motive credibile să se întoarcă! Partidul Forța Națională susține aceste idei.

Cum ar trebui să fie o strategie de dezvoltare?

Din punctul nostru de vedere, strategia nu trebuie să fie pe exercițiile financiare ale Uniunii Eiropene. Strategia ar trebui să fie mult mai lungă, nu pe un an, patru ani, sau ceva de genul acesta, strategia ar trebui să fie pe minimum 30 de ani. Tocmai de aceea, partidul nostru a început să lucreze și vom elabora în perioada următoare o strategie „Pitești 2050”, pentru a putea să definim unde vrem să ajungă Piteștiul la sfarșitul anului 2050. De acest lucru se va ocupa organizația din Pitești. Sunt niște propuneri, sunt niște lucruri pe care noi vrem să le facem profesionist, și nu neapărat să fie la nivel de hartie sau de idee, ci la nivel de detaliu. Așa ne-am gândit noi, lucrurile pe care vrem să le facem le vom detalia cu măsuri specifice, dar și cu surse de finanțare pentru aceste investiții. Vă așteptăm alături de noi pentru o Românie mai bună și un viitor mai bun pentru noi toți!

Forța Națională este un partid naţionalist din România, lansat la 16 aprilie 2016. Partidul Forţa Naţională este o organizație civică constituită pe principiile doctrinei național-creștine și se manifestă ca principal factor politic de reprezentare a intereselor existențiale. Pe plan intern, Forța Națională își propune să pună capăt politicilor corupte și compromise ale ultimilor 26 de ani și va impune în România o democrație participativă, transparentă, în care decizia să aparțină în mod real românilor, iar puterea să fie exercitată pentru beneficiul fiecărui român în parte și pentru dezvoltarea în ansamblu a României.

Comments

comments