Andrei GEREA, deputat ALDE. Gata cu trândăveala și banii nemeritați!

0
103

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care persoanele asistate social vor pierde ajutorul financiar acordat de stat dacă refuză un loc de muncă. Vorbim aici despre persoanele obişnuite să încaseze ajutorul social din partea statului.

Conform noilor reglementări cine refuză un loc de muncă nu va mai primi ajutorul social. Mai mult, o altă modificare adusă legii prevede ca persoana ce încasează acel ajutor să presteze muncă în folosul comunităţii. Ajutorul social pornește de la 142 de lei de persoană și crește în funcție de numărul membrilor familiei. Proiectul de lege a fost inițiat și promovat de parlamentarii ALDE.

„Datorită proiectului de lege al ALDE, cei care primesc acest ajutor social nu mai au, ca până acum, posibilitatea să respingă de trei ori oferta de angajare. La fel va fi pedepsit și refuzul de a urma cursurile de pregătire profesională organizate de Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cred că este un proiect de lege care reglementează foarte limpede un aspect: ajutor social nu mai trebuie să primească decât cel care se încadrează în lege. Trebuie să se termine și cu practica ajutorului social în schimbul voturilor, chiar dacă a scăzut mult ca intensitate în ultimii ani, dar și cu această obișnuință ca alții să primească bani de la stat fără să facă nimic, deși sunt apți de muncă, în timp ce restul cetățenilor muncesc și își câștigă cu greu un trai decent”, a precizat vicepreședintele ALDE Andrei Gerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here