Se numeşte Anda Stâlpeanu, are doar 20 de ani, şi este un tânăr make-up artist care a muncit deja foarte mult pentru a se impune într-o lume agitată şi foarte pretenţioasă. De aceea, la o vârstă când alţii de abia îşi aleg un drum în viaţă, Anda culege deja roadele eforturilor de până acum.
Este absolventa Colegiului „Odobescu” şi acum studiază psihologia la Universitatea din Piteşti. În paralel cu studiul, şi-a cultivat talentul de artist plastic şi s-a specializat în machiaj.

Printre reuşitele sale se numără şi faptul că a fost selectată printre specialiştii în machiaj care au participat la crearea unor statui prin body painting într-un studio din Bucureşti, alături de fotomodele unei agenţii celebre.

„Machiajul joacă un rol deosebit de important în crearea unui look perfect, care să îţi exprime stilul cu bun gust. De aceea, este important să afli cum trebuie să te machiezi pentru a-ţi evidenţia atuurile şi a ascunde micile imperfecţiuni” spune talentata artistă. 

„Primul contact cu un produs de make-up l-am avut la vârsta de 10 ani: un ruj roşu superb! Dar, pe atunci, eram pasionată de desen şi abia 7 ani mai târziu am realizat că sunt atrasă de acest domeniu şi am început să îmi exersez abilităţile pe prietene. Familia a fost cea care m-a susţinut în ceea ce îmi place şi aşa am ajuns să fac cursurile de make-up ale Şcolii „Christine Valmy” din Bucureşti, în anul 2014, pentru a-mi perfecţiona cunoştinţele. Acolo am întâlnit oameni minunaţi şi vreau să îi mulţumesc pentru toate cunoştinţele dobândite profesoarei mele, Emilia Ungureanu, un make-up artist cu o mână de aur, o mână care creează artă, şi asistentului ei, Cosmin Alexandru.

Acum urmez, la aceeaşi şcoală, cursul de coafor alături de un alt formator minunat, Magdalena Iovnica, iar în luna aprilie am participat la Londra la un seminar de skin-care şi make-up, unde am cunoscut oameni din diferite ţări, diferite culturi, oameni care au plecat de jos. Cel mai recent proiect al meu a fost alături de un tânăr fotograf, Marin Richard, cu un talent desăvârşit, proiect ce a constat în crearea unor statui prin body-painting, o formă de artă prin machiaj.

Se poate spune, fără teama de a greşi, că pictura pe corp este una dintre cele mai vechi forme de artă, originile ei pierzându-se în negura vremii. Iar dacă unui „pictor al trupului uman” i se oferă şansa de a fi pus şi mai bine în valoare de un artist fotograf, atunci bucuria oferită privitorilor este şi mai mare. Imaginaţia fără limite a artiştilor contemporani face din body-painting una dintre cele mai moderne, mai spectaculoase şi mai expresive manifestări ale spiritului uman. Deşi sunt nouă în acest domeniu de artă, îmi place şi vreau să îl studiez mai departe!”, spune Anda Stâlpeanu despre sine şi proiectele sale.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI