Agenţia Naţională de Administrare Fiscală facilitează îndeplinirea atributiilor legale ale autoritătilor publice centrale si locale si le asigură accesul la informaţii referitoare la conturile bancare. Schimbul de informaţii urmează a se face exclusiv electronic prin intermediul sistemului informatic securizat PatrimVenadministrat de ANAF, asa cum este prevăzut în Proiectul de Ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru modificarea si completarea Procedurii de furnizare de informaţii, conform art. 61 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, aprobată prin OPANAF nr. 3770/2015, cu modificările si completările ulterioare.

Pentru utilizarea sistemului PatrimVen, fiecare institutie trebuie să încheie cu ANAF un protocol de aderare, care include lista serviciilor disponibile si descrierea interfetelor de acces la acesta. În cadrul sistemului informatic PatrimVen sunt disponibile şi informaţii referitoare la proprietăti, venituri si contributii obligatorii.
De la data intrării în vigoare a ordinului presedintelui ANAF, solicitarea şi transmiterea de informaţii referitoare la conturile bancare se va realiza exclusiv în format electronic prin intermediul sistemului informatic securizat PatrimVen.

Comments

comments