Potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional de Statistică, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut în această toamnă cu 31,7% faţă de toamna trecută. In trimestrul III 2016 comparativ cu acelasi trimestru din anul anterior inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au crescut cu 13,1%.

In trimestrul III 2016 comparativ cu trimestrul similar din anul 2015, inmatricularile de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat atat cresteri cat si scaderi. Scadere s-a inregistrat la categoria autobuze si microbuze cu 60,7%.

In aceeasi perioada inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au crescut cu 16,3% la categoria autocamioane, cu 16,2% la categoria remorci si semiremorci si au scazut cu 4,8% la categoria autotractoare.

Fata de trimestrul II 2016, in trimestrul III 2016 inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 32,9%, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut cu 2,4%.

Comments

comments