Din ciclul Bogaţii spun lucruri trăsnite! ANAF a derulat de curând o campanie de verificarea peste 300 de persoane fizice cu averi mai mari de 25 de milioane de euro, printre aceştia aflându-se şi cinci argeşeni.

Explicaţiile date de unii dintre ei, în faţa inspectorilor ANAF, sunt halucinante… 

“€În cadrul programului de verificare a persoanelor fizice cu averi mari (peste 25 milioane de euro), cei incluși în eșantion trebuie să vină la ANAF‬€ャ și să lămurească în primă fază neconcordanțele dintre cheltuielile și veniturile din anul 2011, rezultate în urma analizei de risc. De multe ori, se întâmplă ca inspectorii din Direcția de Verificări Fiscale să fie puși în fața unor explicații… neașteptate.

De exemplu, una dintre persoane, întrebată fiind cum poate justifica o cheltuială de cca 350.000 de euro din anul 2011, a răspuns că a fost efectuată din banii primiți la botezul copilului. Motivul pentru care inspectorii ANAF nu au luat în seamă această explicație este simplu: fericitul eveniment a avut loc în 1991.

Un alt om de afaceri, cu o avere de multe milioane de euro, a fost întrebat de ce utilizează atât de mult numerar, știindu-se faptul că e neeconomic să utilizezi numerar și că, în general, numerarul abundent înseamnă surse ilegale de bani. Răspunsul a fost unul surprinzător pentru cineva care deține firme mari, cu conturi bancare și care are inclusiv el conturi și depozite pe persoană fizică (adică în realitate economisește folosind sistemul bancar): “Pentru că nu am cultura economisirii prin bancă și nu am încredere în sistemul bancar”. Bineînțeles că nici această explicație nu poate fi luată în serios”, se arată în comunicatul remis de Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Mass-Media al ANAF.

 

Comments

comments