ANAF a introdus identificarea vizuală online pentru autentificarea în SPV. Facilitatea este utilizată lunar de mii de contribuabili – persoane fizice

0
182
ANAF a introdus identificarea vizuală online pentru autentificarea în SPV. Facilitatea este este utilizată lunar de mii de contribuabili – persoane fizice. Inspectorii ANAF au utilizat metoda identificării vizuale online pentru 30.000 de contribuabili – persoane fizice, care au optat pentru această modalitate, în vederea înrolarii în SPV.
„În medie, inspectorii ANAF au identificat 16 persoane fizice în fiecare oră, din august 2020, momentul operaționalizării acestei metode și până în prezent: anunță ANAF.
Spațiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24/24, prin intermediul căruia contribuabilii depun declarații, cereri, solicită documente, verifică situația fiscală proprie ș.a. Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificat digital calificat, pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV, iar persoanele fizice, care nu dețin un astfel de certificat, pot cere înregistrarea și pe bază de nume de utilizator și parolă.
Pentru a se înregistra în Spațiul Privat Virtual, fără a se mai deplasa la sediile ANAF, persoanele fizice care se înregistrează cu nume de utilizator și parolă au posibilitatea să opteze pentru identificarea la distanță prin “identificare vizuală online”. Aprobarea înregistrării în SPV se poate realiza și pe baza verificării numărului unui document emis de Ministerul Finanțelor și/sau ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here