Americanii de la BCA Piteşti vor titlul naţional

În timp ce fotbalul, handbalul şi voleiul din Argeş se zbat în mediocritate, baschetul este singurul sport care ţine steagul sus în judeţul nostru. Deţinătoare a Cupei României şi participantă în FIBA Eurochallengue, BCA Piteşti este gata de un nou drum, la capătul căruia se speră la o nouă performanţă majoră.


Americanii de la Piteşti sunt pregătiţi pentru spectacol

Săptămâna trecută, antrenorul Tudor Costescu a pornit la drum, având în spate un lot cu adevărat valoros şi care ne poate permite să sperăm la un sezon excelent. Principalul din Trivale a ţinut morţiş să aibă la echipă doi dintre cei mai valoroşi baschetbalişti americani care au evoluat până acum în România, iar conducerea i-a făcut pe plac. Astfel, la echipă au semnat contracte Andonte Gennie şi Marcel Jones, alături de ei revenind şi Damien Kin­loch, pivotul din sezonul trecut al BCA. Încă din prima zi, cei trei au declarat că se gândesc doar la cucerirea titlului naţional, singura performanţă care contează cu adevărat pentru ei. „Anul trecut, am câştigat Cupa şi m-am simţit cu adevărat excelent, spunea Damien Kin­loch. Acum, însă, pretenţiile mele şi ale colegilor americani sunt mult mai mari. Vrem să atacăm cucerirea titlului. Ce rost ar mai avea să venim şi să ne pregătim doar pentru un obiectiv minor? Vrem ce e mai bun, adică vrem locul I!”

Ziguli şi-a pus fiul antrenor secund

Sezonul competiţional va începe şi cu o schimbare pe banca tehnică, acolo unde antrenor secund a fost numit Alexandru Ziguli, fiul lui George Ziguli, directorul tehnic al echipei. Nu ştim dacă mişcarea a avut suport real, dar ştim că Sorin Căprărescu, fostul secund, a fost numit acum delegat, lăsându-i astfel locul liber lui Ziguli junior. „O să fiu secund, dar şi jucător – spunea Alexandru. Sunt foarte bucuros de încrederea care mi s-a oferit şi vreau să nu dezamăgesc. Sunt convins că vom avea un sezon bun şi Sala Sporturilor din Trivale va fi din nou plină la meciurile noastre!”.

Sezonul începe cu Supercupa

Pentru piteşteni, sezonul oficial va începe pe 21 septembrie, dată la care se va desfăşura Supercupa României. Meciul se va juca, cel mai probabil, la Craiova, iar adversara piteştenilor va fi campioana ASESOFT Ploieşti. „Ştiu că lumea priveşte Ploieştiul ca echipă favorită, dar în sport niciodată nu se ştie de unde sare iepurele. O să mergem să jucăm de la egal la egal cu ASESOFT şi cred că avem şanse reale de a câştiga”, spunea Tudor Costescu, antrenor principal la BCA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.