În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeş a efectuat în luna noiembrie 152 controale. Astfel, la un număr de 12 angajatori sancționați, au fost identificate prestând muncă nedeclarată un număr de 20 persoane. Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 530.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, confecții, prelucrare lemn, service auto, alimentație publică, transport; spălătorii auto, construcţii, protecție și pază.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 158 de controale. Au fost aplicate 16 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 71.000 lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; neprezentare documente; lipsă echipament individual de protecţie; lipsă evaluare riscuri.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto, construcţii, protecție și pază, transport, confecții textile, distribuție mărfuri.

Comments

comments