Amenzi şi dosare penale în Argeş, de Rusalii. 313 şoferi, sancţionaţi pentru viteză excesivă

De Rusalii, polţiştii argeşeni au fost la datorie! Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au desfăşurat activităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, astfel încât cetățenii să petreacă în liniște minivacanța de 1 Iunie și Rusalii.

Poliția Română este permanent la datorie, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetățenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranță.

În minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, 280 de polițiști au fost de serviciu, suplimentar față de efectivul curent, pentru siguranța cetățenilor. Astfel, în perioada 1 – 4 iunie, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 40 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 53 de infracţiuni. Dintre acestea, 10 fapte penale au fost constatate în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 954 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 272.000 de lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, 135 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 801 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (2 pentru consum de alcool la volan şi 313 pentru conducere cu viteză excesivă).

Totodată, au fost retrase 17 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 78 de permise de conducere, dintre care 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 40 pentru viteză excesivă.

De asemenea, poliţiştii au intervenit la 225 de solicitări au venite din partea cetățenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here