Începând cu 14 mai, părinţii ai căror copii urmează să câştige bani din reclame, filme, piese de teatru, concerte sau alte activităţi care nu anunță la serviciul de asistenţă socială vor fi sancţionaţi, amenda putând ajunge până la 5.000 de lei.

Prevederile referitoare la prestarea de catre copii a activitatilor remunerate sunt incluse în Hotărârea Guvernului nr. 75/2015, care a apărut în Monitorul Oficial din 13 februarie şi se aplică de la data publicării. În actul normativ este stabilit ca prevederile referitoare la amenzi se aplica după 90 de zile de la intrarea în vigoare a actului, adică din data de 14 mai.

De asemenea, în cel mult zece zile lucrătoare de la începerea activităţii copilului, părinţii trebuie să transmită serviciului public de asistenta sociala o copie certificată „枋onform cu originalul”・a contractului încheiat cu organizatorul. Legea dă dreptul copiilor să desfăşoare activităţi în calitate de actor, figurant, cântăreţ, muzician, dansator, acrobat, dansator, model la filmări pentru filme artistice, filmări, figurant sau model la sedinţe foto sau la prezentări de modă sau sportiv profesionist în sportul de performanţă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI