Conform directorului executiv al AJOFM Argeş, Nicolae Bădescu, angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene în a căror rază îşi au sediul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora. Necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 5.000 de lei.

AJOFM Argeş precizează că de la începutul lunii ianuarie 2013 şi până în prezent au fost amendate, pentru nerespectarea prevederilor art.10, două societăţi comerciale şi au fost date două avertismente, din aceleaşi motive.
De asemenea, angajatorii care au încadrat în muncă, în conformitate cu prevederile legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj, au obligaţia de a anunţa în termen de 3 zile agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă la care aceştia au fost înregistraţi. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI