Am plin de reușite pentru INCAS, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli. 

2019 a fost un an plin de evenimente și reușite pentru Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli

În perioada 15 – 16 mai 2019, a avut loc Al șaptelea Atelier Internațional de Modelare Numerică în Științele Aerospațiale “NMAS 2019”. Atelierul de lucru s-a concentrat asupra simulărilor numerice și aplicării lor în științele aerospațiale, atât în domeniul lansării, cât și al proiectării și construcției prin satelit. Și a fost organizat INCAS – Institutul Național de Cercetări Aerospațiale “Elie Carafoli”, în colaborare cu Agenția Spațială Română (ROSA) și Universitatea POLITEHNICA din București.

Viitorul aeronauticii, dezbătut la TandemAERODays 2019- București, un eveniment organizat de INCAS. Bucureștiul a găzduit între 27 și 30 mai Zilele Aeronauticii Europene (Aerodays), evenimentul continental de referință pentru efortul de cercetare și inovare în domeniul aviației, organizat în premieră în cadrul unui concept integrat care reunește resurse din România și Germania pentru a oferi o perspectivă cuprinzătoare asupra evoluțiilor strategice în aeronautică și transport aerian din Uniunea Europeană.

Directorul Misiunii de Cercetare Aeronautică (ARMD) al NASA, domnul Dr. Jaiwon Shin, s-a aflat la Bucureşti cu ocazia “Zilelor Aeronauticii Europene (Aerodays), la invitația Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Pe 6 iunie 2019 la Muzeul Aerului și al Spațiului de la Paris Le Bourget, studenții Facultății de Inginerie Aerospațială din echipa ASAIA au câștigat prestigiosul Premiu Dassault Aviation, acordat de Clubul Astronautic European, cu susținerea Airbus, European Space Agency, Dassault Aviation, GIFAS, Airbus Safran Launchers și Thales. Echipa a fost coordonată de prof. dr. ing. Sterian Dănăilă, directorul Departamentului de Științe Aerospațiale ”Elie Carafoli”.

INCAS – Institutul Național de Cercetări Aerospatiale „Elie Carafoli” (sub egida Academiei Române) și ISMMA – Institutul de Statistică Matematică și Matematică Aplicată al Academiei Române „Gheorghe Mihoc – Caius Iacob” în colaborare cu Universitatea din București și Universitatea „POLITEHNICA” din București au organizat cea de-a 38- a ediție a Conferinței „Caius Iacob” despre mecanica fluidelor și aplicațiile sale tehnice, în perioada 7 – 8 noiembrie 2019 , la sediul INCAS.

Comments

comments