Alte peste 3.700 de hectare de păduri cvasi-virgine vor intra sub protecție totală

Alte peste 3.700 de hectare de păduri cvasi-virgine vor intra sub protecție totală. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a aprobat, la sfârșitul lunii octombrie, introducerea a încă 3.791,5 hectare de păduri cvasi-virgine în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasi-virgine din România, care se adaugă celor 6.998,2 ha avizate în luna septembrie. Prin acest proces, în Catalog, care este în curs de revizuire, suprafața pădurilor virgine și cvasi-virgine incluse în protecție absolută crește la 43.823,36 hectare.

”Mă bucur să anunț că 2020 este anul în care Catalogul Național a înregistrat cea mai mare creștere de suprafețe, de când acest instrument a fost introdus, în anul 2016. Cu această nouă actualizare, vorbim despre peste 7.800 de hectare introduse în Catalog în acest an. Și încă nu am terminat. Mai avem în analiză, la minister sau la gărzile forestiere, studii pentru încă circa 13.000 de hectare. La toate aceste studii au fost făcute observații cu privire la conținut, ce au fost comunicate elaboratorilor pentru a fi efectuate completările și corecturile necesare. Imediat după finalizarea procesului, și aceste suprafețe vor fi avizate pentru a fi incluse în Catalog”, a declarat Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

În luna august a acestui an, MMAP a semnat contractele de realizare a studiilor prin care suprafața pădurilor virgine și cvasi-virgine din România se dublează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here