Alpinistul piteştean Teofil Vlad, salvamontist voluntar, pleacă în expediţie pe Everest.

Pitesteanul Teofil Vlad, salvator montan voluntar în Salvamont Arges, porneste de astazi pana pe 5 iunie, intr-o expeditie care are ca scop urcarea varfului Everest, cel mai inalt de pe planeta.

„€Teo a mai fost intr-o astfel de expeditie catre Everest prin Tibet, dar din cauza unei avalanse de proportii pe versantul nepalez, soldata cu zeci de victime, autoritatile chineze au decis sa interzica in acel sezon, accesul catre varf, cu toate ca pe versantul chinez nu se intamplase absolut nimic.

Hotararea chinezilor nu a tinut cont nici macar de faptul ca toti alpinistii platisera o consistenta taxa de varf, care ar fi trebuit inapoiata sau macar reportata pentru anii urmatori. Ca deh, asa-i in tenis! 😀
La intoarcere, Teo va fi al patrulea salvamontist care actioneaza in Fagaras, care urca acest varf, dupa Marius Gane (Salvamont Arges) si Fane Tulpan impreuna cu Lucian Bogdan (Salvamont Sibiu).
Teule, iti uram sa fii sanatos si sa ai vreme buna, pentru ca in stare sa urci, stim ca esti!!!”€ au scris colegii săi de la salvamont Argeş pe Facebook.

Sursa: Facebook/Salvamont Argeş

Comments

comments