Renumitul academician Constantin Bălăceanu Stolnici, preşedintele CIADO România, recomandă Guvernului să susţină cercetarea în domeniul canabisului medical şi să creeze un cadru legislativ prin care bolnavii să aibă acces la aceste tratamente în siguranţă.

”Ţinând cont că şi morfina este legal folosită în diminuarea durerilor pacienţilor aflaţi în forme terminale ale unor boli, considerăm că acest pas de analizare a oportunităţii legalizării produselor medicale pe bază de marijuana în scop terapeutic, făcut de Ministerul Sănătăţii, nu poate fi decât salutat”, se arată în comunicatul CIADO.

CIADO subliniază că precizările sale se referă la „produse medicale pe bază de marijuana”, şi nu la marijuana sub formă de joint-uri.

„În calitate de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale Antidrog, am solicitat directorului CIADO – dl Lazăr Gigel, precum şi specialiştilor Agenţiei Naţionale Antidrog să fie realizat un meta-studiu privind beneficiile potenţiale şi detrimentele posibile ale consumului de canabis”, a spus Constantin Bălăceanu Stolnici.

Comments

comments