Alin Călinescu: ”Lada de zestre a folclorului românesc a fost deschisă la Mioveni”

0
45

Emoție, bucurie și autenticitate la Festivalul Concurs Național de Folclor “Mioveni”, ediția a II-a. În perioada 12-14 august, Mioveniul a găzduit cea de-a doua ediție a Festivalului – Concurs Național de Folclor „MIOVENI” 2021, unde au participat ansambluri din toate zonele țării, respectiv din: Cluj, Arad, Bihor, Călărași, Iași, Maramureș, Botoșani și Caraș Severin.

Pe parcursul a trei zile, lada de zestre a folclorului românesc a fost deschisă la Mioveni.
Ansambluri folclorice din diferite zone etnografice ale țării au oferit un adevărat regal folcloric, cucerind atât membrii juriului cât și publicul prezent la eveniment. Dansurile, obiceiurile și tradițiile variate s-au împletit într-o adevărată manifestare de culoare, frumusețe, forță și vitalitate reflectând sufletul și istoria poporului român.
Felicitări tuturor ansamblurilor participante în concurs. Ne bucurăm ca am cunoscut oameni minunați și deosebiți ca voi care ne-au demonstrat atât nouă organizatorilor, cât și publicului implicare, interes, dăruire și iubirea de a duce pe mai departe valoarea folclorului românesc”, transmite managerul Centrului Cultural Mioveni, Alin Călinescu.

Amintim că juriul a fost format din specialiști în domeniu, oameni de cultură, artiști populari și profesioniști în arta coregrafică precum: Elise Stan, Ileana Vieru, Doina Ișfănoni, Cătălin Oancea și Paul Remeș, iar festivalul a fost prezentat de către Iuliana Tudor de la Televiziunea Română.

Iată câștigătorii:
TROFEUL FESTIVALULUI – Ansamblul Folcloric FLORILE MUREȘULUI localitatea Vladimirescu, județul Arad.

Secțiunea Obicei Specific
LOCUL I – Ansamblul de Dansuri Populare Românești RAPSOZII SIRETULUI, loc. Pașcani, jud. Iași;
LOCUL II – Ansamblul CODRULEȚUL loc. Vorona, jud.l Botoșani;
LOCUL III – Ansamblul de Cântece și Dansuri ARMENIȘANA loc. Armeniș, jud. Caraș-Severin; MENȚIUNE – Ansamblul Folcloric MACII BĂRĂGANULUI – loc. Ciocănești, jud. Călărași.

Secțiunea Dans Popular
LOCUL I – Ansamblul Folcloric MARAMUREȘUL, loc. Baia Mare, jud. Maramureș;
LOCUL II Ansamblul Folcloric MACII BĂRĂGANULUI – loc. Ciocănești jud. Călărași;
LOCUL III – Ansamblul Folcloric DOR TRANSILVAN loc. Cluj Napoca jud. Cluj;
MENȚIUNE – Ansamblul CRIȘANA – loc. Oradea, jud. Bihor.
Evenimentul a fost organizat de către Centrul Cultural Mioveni, Primăria Orașului și Consiliul Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here