Alimentația la 40 de ani: Tărâțele de psyllium: 5 beneficii și proprietăți

0
480

Ce este Psyllium?  Psyllium este o plantă din familia pătlaginei cu denumirea științifică Plantago Psyllium. Originară din regiunea Pakistanului, Psyllium are o lungă tradiție în medicina homeopată, fiind utilizată în diverse tratamente în SUA, Europa, India și China.

În anii 90 i-au fost recunoscute oficial proprietățile tămăduitoare, astfel încât s-a oficializat utilizarea tărâțelor de Psyllium și în medicina alopată. Astăzi, Psyllium crește în mod deosebit în nordul Africii și sudul Europei (Franța, Spania).

5 beneficii ale tărâțelor de Psyllium Pirifan

Tărâțele de Psyllium Pirifan, indiferent de rețeta folosită, au un rol important în menținerea sănătății organismului:

1. Au un rol important în echilibrarea și normalizarea sistemului digestiv;

2. Sunt recomandate în dietele de slăbire sau de menținere a greutății, fiind bogate în fibre și sățioase;

3. Detoxifică organismul, deoarece calitățile lor nutritive le recomandă ca pe adevărate ”拌spiratoare”・de impurități și toxine din organism;

4. Ajută la scăderea colesterolului;

5. Încetinesc trecerea zahărului în sânge, scăzând glicemia.

4 proprietăți ale tărâțelor de psyllium

– Tărâțele de psyllium reprezintă o sursă foarte bogată de substanțe nutritive.
– Au în compoziție acizi grași esențiali, cum ar fi omega3 și omega6.
– Contine vitamine benefice organismului, cum ar fi vitamina C și complexulde vitamine B.
– Mineralele din tărâțele de psyllium (potasiu, magneziu, zinc) întregesc cu succes o plantă-medicament care nu ar trebui să lipsească din nicio dietă.

Rețetă din tărâțe de psyllium: Pâinici din tărâțe de ovăz și psyllium

Pâinicile din tărâțe de ovăz și psyllium pot reprezenta o sursă excelentă de energie și de sănătate.

Ingrediente
– 4 ouă
– 1 lingură brânză de vaci
– 2 linguri iaurt
– bicarbonat
– tărâțe de ovăz Pirifan
– tărâțe de psyllium Pirifan
– un vârf de cuțit sare
– lămâie

Mod de preparare

Se bat spumă albușurile alături de sare până când rezultă o spumă tare, peste care se adaugă, pe rând, amestecând în continuu, gălbenușurile, brânză de vaci și două linguri de iaurt. Apoi se bat bine împreună.

Între timp se amestecă tărâțele de psyllium și ovăz Pirifan, apoi se macină în râșnița electrică.
Bicarbonatul se stinge cu zeama de la o lămâie, se amestecă apoi cu tărâțele măcinate și se adaugă totul peste amestecul din ouă.

Se amestecă totul bine până se formează o cremă groasă, din care se iau cu lingura bucăți și se  pun în tavă, peste hârtia de copt. Se lasă la cuptor până ce se rumenesc.

Despre campanie

Campania ”Frumusețea la 40 de ani” este derulată timp de 12 luni, în perioada martie 2015 – februarie 2016. În cadrul campaniei, 12 doamne din presă, cu vârsta între 35 si 47 ani, sunt invitate să vorbească despre ceea ce inseamna frumusetea în jurul vârstei de 40 ani, oferind sfaturi pentru o îngrijire și o alimentație sănătoasă. Lunar, fotografiile doamnelor participante în campanie sunt transformate în tablouri realizate de pictorul partener al proiectului, Daniel Bulimar-Henciu. În 2016, din tablourile campaniei va fi realizat un calendar de perete și o expoziție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here