pontaÎn vreme ce PSD-iştii susţin „România puternică în Europa“, PMP-iştii vor să o ridice, iar ţărăniştii să o apere de cei din PDL, care vor să aducă Europa în fiecare casă…Fiindcă puţină lume e interesată de subiect, oamenii fiind mai preocupaţi de a face faţă traiului de zi cu zi, luna aceasta, cei ce se vor europarlamentari vor trebui să facă pe dracu în patru să convingă oamenii, în primul rând, să vină la vot. În ce măsură vor reuşi să îi atragă către cauza lor, e greu de presupus, mai ales că mesaje de genul „Europa în fiecare casă!“, Mişcarea face schimbarea – Ridicăm România“ sau „Trimitem la Bruxelles oameni mândri că sunt români!“ nu spun nimic nimănui. Convinşi şi ei de acest lucru, liderii de partid, deşi nu sunt candidaţi, s-au pus pe afişele electorale, eclipsând competitorii, în speranţa că aşa vor maximiza scorul partidelor la alegerile din 25 mai.

Conform sloganului de campanie, PDL vrea să bage „Europa în fiecare casă!“, uitând însă că nu poţi să-ţi inviţi un aşa musafir în casele cu WC în fundul curţii, fără apă curentă şi canalizare
 
PDL promite că va aduce „Europa în fiecare casă!“. În primul rând, se vor întreba, mai mult ca sigur, alegătorii, cum va reuşi PDL să aducă Europa în fiecare casă câtă vreme, după ce mai bine de cinci ani de guvernare ei nu au reuşit să aducă nici măcar apa, canalizarea şi WC-ul în toate casele românilor. Numai în Argeş, potrivit statisticilor, peste 41% dintre locuitori au încă WC-ul în fundul curţii, iar de robinet în baie sau bucătărie, adică apă pe ţeavă, vreo 31% din locuitori nu au parte încă! Deşi suntem în 2014! Nu mai vorbim de faptul că, atunci când promiţi că aduci Europa în fiecare casă, trebuie să te gândeşti că ai nevoie de şosele şi autostrăzi pe care să circuli, pentru că astfel totul rămâne doar pe afişul electoral.

 

 
 

PMP vrea să mişte… o ţară rămasă înţepenită de zeci de ani

Partidul Mişcarea Populară o are cap de afiş, deşi nu candidează, pe Elena Udrea. Îmbrăcată „simplu“ în blugi, dar încălţată, evident, într-o pereche de pantofi de designer, cu un preţ pe măsură, ceva cu vreo trei zerouri în coadă. Alături de alţi câţiva colegi, la fel de modeşti, printre care Teodor Baconski, Cristian Preda şi fosta tenismenă Ruxandra Dragomir, Udrea le promite românilor că va ridica România, fiindcă „Mişcarea face schimbarea“. Ţinând cont că tot poporul vede cum România e înţepenită în timp de zeci, dacă nu de sute de ani, iar „mişcarea“ a produs efecte doar pentru unii, e greu de crezut că vor începe acum, brusc, să creadă în promisiuni electorale şi încep să facă mişcare spre…secţiile de votare!

PSD trimite la Bruxelles oameni mândri că sunt români! Bun, vor spune cetăţenii! Să-i trimită…dar pe banii lor, nu pe ai noştri!

În ce priveşte PSD-ul, acesta a preferat ca temă de campanie motivele populare şi mândria naţională! Se laudă că va trimite la Bruxelles oameni mândri că sunt români, dar pe afiş ei nu prea apar, fiind mici-micuţi printre tot felul de imagini de prin ţară şi o varză de sloganuri, de nu ştii la care să te uiţi sau să te gândeşti mai întâi: „Continuăm USL“, „Mândri că suntem români“ „USL trăieşte“, „România puternică în Europa“. Evident, Ponta nu putea să nu fure şi el startul prezidenţialelor, cum au făcut şi restul, aşa că s-a pus şi el pe afişele pentru europarlamentare. Oricum, ţinând cont că cei mai mulţi dintre votanţi habar nu au cu se mănâncă Parlamentul European, este de aşteptat ca eforturile de campanie ale partidelor să aibă acelaşi rezultat ca şi când nu ar fi: prezenţă la vot minimă, rezultate previzibile şi…. cam atât! Mult zgomot pentru nimic, cum s-ar spune!

           
„EuroCamionii PNL sunt cea mai bună echipă!“ De ce o fi ţinut liberalii să le amintească românilor de salariile de „EuroCampioni“ pe care le încasează europarlamentarii?!…

Liberalii vin şi ei cu sloganuri şi afişe la fel de rupte de realitate. Se laudă cu „EuroCampionii“, puşi într-o fotografie la grămadă, în timp ce prim-planul e ocupat de Crin şi Klaus Johannis, profitând astfel de ocazie pentru a-şi face campanie pentru prezidenţialele din iarnă. Promit Demnitate şi Competenţă, Experienţă şi Continuitate. Adică fix ce nu au făcut cât au fost la guvernare, de parcă cineva i-a împiedicat să pună oameni competenţi în posturile-cheie, dat fiind că miniştrii lor au fost primii schimbaţi, iar cel ce a rupt USL-ul, deci nu a vrut continuitate, până una, alta, tot PNL-ul a fost!

Forţa Civică vrea… cu forţa. Cât mai multe locuri în excursia de 5 ani la Bruxelles
 
Nu acelaşi lucru se poate spune despre Forţa Civică. Nu numai că nu a scos vreun campion, dar nu a scos pe nimeni! Răzvan Ungureanu e singur pe afiş, cu un îndemn mai degrabă la violenţă: „Schimbă-i cu Forţa!“. A uitat însă să spună, sau mai degrabă a lăsat special ca oamenii să pice în capcană, că  astea nu sunt alegeri pentru a schimba conducerea în România! Ci, de fapt, sunt poarta candidaţilor, nimeni nu ştie cine sunt ei, către un huzur total, de vreo 200.000 de euro pe an – beneficii personale –  în fotoliile de la Parlamentul European.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI