Ajutor de încălzire 2019. Cum se obține și câți bani se dau

Ajutor de încălzire 2019. Cum se obține și câți bani se dau. Începând cu ianuarie 2019, plafonul maxim de venituri până la care se acordă ajutorul de încălzire s-a majorat. Astfel, numărul persoanelor care beneficiază de acest tip de ajutor din partea statului va crește. În prezent, pot solicita ajutor de încălzire persoanele care au venituri de până la 1,5 ISR (750 de lei). Aceste ajutoare pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2018- martie 2019.

Ajutorul poate fi solicitat de către persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi sau petrolieri (lemne, cărbuni și combustibili petrolieri). Anterior, pragul de venituri până la care românii putea cere statului ajutor financiar pentru acoperirea facturilor de încălzire a locuinței era de 1,23 ISR (615 lei).

Plafonul de venituri până la care se acordă ajutor de încălzire nu s-a majorat și în cazul încălzirii cu energie termică în sistem centralizat, deoarece, pentru acest sistem, nivelul maxim de venituri e stabilit la 786 lei/persoană în cazul familiei și la 1.082 lei în cazul persoanei singure, informează avocatnet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here