Grădinile, indiferent de mărimea lor, pot necesita multă muncă pentru a fi mereu întreținute. Indiferent de legumele sau plantele pe care le cultivi, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci este să îngrijești solul. Acesta poate fi destul de greu de pregătit și de întreținut și este necesar mult efort și timp. Cu toate acestea, puteți utiliza o motosapă pentru a vă ușura considerabil munca.

Importanța solului

Fertilitatea solului și gestionarea nutrienților sunt unul dintre factorii importanți care au un impact direct asupra randamentului și calității recoltei. Indiferent de grădina dumneavoastră, furnizarea plantelor cu cantitatea potrivită de substanțe nutritive la momentul potrivit este cheia unei producții de legume de succes. Pentru a atinge acest obiectiv, primul pas este monitorizarea nivelurilor de nutrienți ai solului prin teste anuale de sol. Colectarea și efectuarea testelor de sol în primăvara sau toamna în fiecare an servește ca un raport al solului. Rapoartele de testare a solului ajută la determinarea materiei organice a solului, a pH-ului, a conductivității electrice, a capacității de schimb cationic și a nivelurilor de macro importante (fosfor, potasiu, calciu, magneziu) și micronutrienți (bor, zinc etc.). Aceste rapoarte ajută, de asemenea, la estimarea ratelor de aplicare a varului sau a sulfului pentru a crește sau, respectiv, a reduce pH-ul solului.

Pentru un sol sănătos, este important ca acesta să fie săpat pentru ca fi aerat și pentru a nu se compacta. În acest fel, solul e destul de ușor pentru a permite plantelor să iasă la suprafață și trebuie menținut așa pentru a permite apei să circule. Dacă atunci când săpați observați că solul este prea sărăcăcios, puteți chiar să adăugați materie organică pentru a îl îngrășa. Pentru ca săpatul să fie cât mai ușor și mai rapid și să nu vă solicite prea mult, o motosapă este esențială. Chiar dacă grădina dumneavoastră este de mici dimensiuni, iată mai jos câteva modele de motosape potrivite pentru grădini de legume.

Motosapă Texas EL-Tex 300

Această motosapă are un motor electric de 300 W, cu 270 de rotații pe minut. Lățimea de lucru este de 19 centimetri, iar adâncimea este de 15 centimetri, ceea ce o face ideală pentru rândurile cu flori, legume, garduri vii și locuri înguste în general. O puteți strecura cu ușurință, iar dacă nu aveți o grădină de dimensiuni mari, este perfectă pentru a afâna solul. Pentru că are dimensiuni reduse și pentru că este foarte ușoară, poate fi folosită atât de către persoane tinere, cât și de către vârstnici.

Motosapă Fieldman FZK 2002-E

Această motosapă are un motor electric de 750 W. Lățimea de lucru este de 32 de centimetri, iar adâncimea fiind de 20 de centimetri și are 4 lame de lucru. Este în continuare o motosapă de dimensiuni mici, fiind ideală pentru straturile de legume. Reduce munca petrecută lucrând solul din grădină. Are un scut de metal ce protejează utilizatorul de pietrele ce pot fi aruncate de lamele motosapei. Este o plăcere să lucrezi terenurile cu această motosapă, fiind ușor de utilizat.

Motosapă Texas EL-TEX 750

Cu un motor electric de 750 de W, o lățime de lucru de 28 de centimetri și o adâncime de 22 de centimetri, această motosapă este perfectă pentru grădină și solarii. Lamele se învârt cu 400 de rotații pe minut și trebuie să funcționeze mereu la cea mai mare viteză. Lamele vor determina deplasarea înainte a motosapei și trebuie lăsate să intre ușor în pământ. Nu numai că veți avea un sol bine afânat, dar nu va mai trebui să munciți ore pentru a face asta. Mai ales că rezultatele sunt mult mai bune cu un motocultor decât cu o sapă sau un hârleț.

Motosapă Hecht 745

Aceasta este o motosapă potrivită pentru cei ce caută o lățime de lucru ceva mai mare și un motor cu o putere dublă. Această motosapă electrică are un motor de 1500 W și are 6 lame de metal ce ajung la o adâncime de 22 de centimetri. Are mânere speciale pentru a controla ușor motosapa, comezile fiind plasate pe acestea. Poate ajunge ușor în locurile greu accesiibile și este simplu de utilizat. Este un partener perfect într-o grădină de dimensiuni mici spre medii.

Motosapă Breckner ME 1500-40

O altă opțiune ar putea fi această motosapă de la Breckner. Are un motor de 1500 W, o lățime de lucru de 40 de centimetri și o adâncime de 22 de centimetri. Are 6 freze concepute din metal, rezistente și puternice. Este un adevărat ajutor la pregătirea solului în vederea cultivării, dar și la menținerea acestuia, afânarea și aerarea sa. Vă va reduce considerabil timpul de lucru și nici nu va trebui să depuneți atât de mult efort. Fie că o utilizați primăvara sau toamna, înainte de venirea iernii, este perfectă pentru o grădină de dimensiuni mici spre medii.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI