Vineri, 8 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează concertul cameral „Agnus Dei” în care vor evolua violonista Raluca Voicu-Arnăuţoiu, mezzosoprana Geanina Munteanu şi pianista Manuela Giosa.

În program: Rebecca Clarke – Trei cântece vechi englezești pentru voce și vioară, Johann Sebastian Bach – Aria “Bereite dich Zion” pentru voce și pian, din Oratoriul de Crăciun, Aria „Agnus Dei” pentru voce și pian  şi Aria „Erbarme dich, mein Gott” pentru voce, vioară și pian din Oratoriul Patimile după Matei, Henry Purcell – Sonata în sol minor pentru vioara și pian, Gustav Holst – Patru cântece pentru voce și vioară, Olivier Messiaen – Louange a l’imortalite de Jesus pentru vioară și pian, din Cvartetul pentru sfârșitul timpurilor.

Raluca Voicu-Arnăuţoiu, conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, a studiat vioara la Conservatorul din Bucureşti şi s-a perfecţionat la cursuri de specialitate la Conservatorul Fiesole, din Italia. Fosta violonistă a Filarmonicii „George Enescu”・din Bucureşti a susţinut numeroase concerte la Ateneu, Institutul Polonez, Institutul Goethe, Institutul Francez, Ambasada Germaniei, Institutul Maghiar ş.a. De asemenea, a fost aplaudată pe scene din Italia, Germania, Republica Moldova etc. Doctor în muzică, Raluca Voicu-Arnăuţoiu a participat la emisiuni de radio şi televiziune, la festivaluri în ţară şi în străinătate şi a susţinute comunicări la simpozioane naţionale şi internaţionale. A publicat articole în reviste de specialitate, dar şi cărţi dedicate compozitorilor români şi străni. Este fiica partizanului anticomunist Toma Arnăuţoiu, locotenent în Armata Regală Română, cel care, între anii 1949 – 1958, a condus rezistența armată anticomunistă din Munţii Făgăraș.
Manuela Giosa a studiat pianul la Liceul de muzică „George Enescu“ şi la  Universitatea Naţională de Muzică, ambele din Bucureşti. Are în palmares numeroase premii la concursurile internaţionale din Italia şi Belgia. A urmat cursuri de perfecţionare înfrumată fiind de profesori de referinţă din Spania şi Franţa. Conf. univ. dr. la UNMB, doctor în muzică, Manuela Giosa a susţinut concerte şi recitaluri în ţară şi în străinătate: Italia, Franţa, Belgia, Austria şi Germania. A realizat înregistrări solo şi de muzică de cameră la Radio România şi Televiziunea Română.

raluca-voicu-arnautoiu

Absolventă  a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi a cursurilor Academiei Europene de Muzică Barocă din Ambronay (Franţa), mezzosoprana Geanina Munteanu are un palmares bogat, colaborând, ca solistă a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, cu dirijori de prestigiu, precum Sergiu Comissiona, Jin Wang, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Ludovic Bacs, Remus Georgescu, Alain Paris, Daisuke Soga, Marc Tardue ş.a.  A întreprins turnee în Japonia, Germania, Franţa şi Belgia.  A cântat la mai multe filarmonici din ţară, participând la festivaluri internaţionale de succes. Are în palmares premii la concursurile naţionale şi internaţionale de gen.

Comments

comments