Agenţia de evaluare Fitch Ratings a anunţat menţinerea ratingul României la „perspectivă stabilă”

Fitch Ratings, una dintre cele mai importante agenții internaționale de evaluare, a realizat un raport amplu asupra României, prin care motivează menținerea ratingului de țară la nivelul actual.

Fitch a anunţat că menţine ratingul României, pentru împrumuturi pe termen lung, la nivelul „BBB-“ cu perspectivă stabilă. Aceasta înseamnă că agenţia amricană apreciază că riscul ca România să ajungă în incapacitate de plată este unul redus, iar efectul direct al acestei confirmări ar trebui să fie obţinerea unor dobânzi mai bune pentru împrumuturile pe termen lung.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici salută decizia Fitch. „Anunţul Fitch Ratings reprezintă o nouă recunoaştere a faptului că România se bucură de o creştere economică sustenabilă, care va contribui la întărirea încrederii investitorilor în economia ţării noastre, precum şi în perspectivele solide de dezvoltare ale acesteia”, apreciază Eugen Teodorovici.

Decizia Fitch este susţinută de nivelurile moderate ale datoriei publice şi al PIB-ului pe cap de locuitor, precum şi de evoluţia pozitivă a indicatorilor dezvoltării umane care sunt superiori altor emitenţi suverani din aceeaşi categorie de rating recomandată pentru investiţii ‘BBB’, se precizează în comunicatul MFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.