Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost reţinut de DNA în ianuarie 2011, iar primul om care a sărit în apărarea sa a fost chiar Adrian Năstase, cel care de la Bobotează se află după gratii. Presedinte al Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, declara, pe 27 ianuarie 2011, la Realitatea TV ca, daca PSD nu reactioneaza in apararea lui Nicolescu, "este un partid de mamaliga".  "Ceea ce pe mine ma mira este ca oamenii nu au inceput sa iasa in strada (…), cei din Arges. (…) Iar daca partidul asta din care fac si eu parte nu reactioneaza nici acum, inseamna ca este un partid de mamaliga. Este un partid care nu mai este in stare sa faca o politica… Trebuie sa reactioneze politic in tara, si presedintii ceilalti de CJ, dar si primarii si oamenii care pana la urma stiu exact ce a insemnat Nicolescu. Trebuie sa iasa in momentul in care se va judeca recursul si sa spuna care este si punctul lor de vedere, nu numai aceasta mecanica politica pe care, in momentul de fata, printr-o justitie controlata politic, Traian Basescu o foloseste. Este un moment de rascruce. Dupa parerea mea, s-a umplut paharul si este nevoie de o reactie foarte dura". Interventia lui Nastase il viza si pe Victor Ponta, pe motiv ca ar fi tratat cu sperficialitate situatia liderului de la Arges. Nastase era nemultumit că presedintele PSD nu a reactionat mai dur in apararea lui Nicolescu ."Alti colegi au plecat direct la Arges si l-au sustinut pe Nicolescu, in timp ce Ponta a fost preocupat cu altele. Noi ca partid am fost intodeauna solidari cu oamenii de valoare ai PSD si ne-am aratat sutinerea atunci cand au fost acuzati pe nedrept.“ In replica presedintele PSD, Victor Ponta a decretat mobilizare generala la PSD in ajutorul lui Nicolescu. Totusi, Ponta a cedat primului impuls si i-a dat replica lui Nastase tot la Realitatea TV: "Sa fim barbati si sa nu ne mai plangem la televizor(…). In niciun caz reactia noastra nu va fi una de intimidare sau de pasivitate. Ne vom bate in continuare. Probabil ca luni sedinta noastra de conducere si grupurile parlamentare le vom face in fata la DNA. Daca Traian Basescu nu stie nicio alta metoda prin care sa isi impuna punctul de vedere decat acesta, mergem noi acolo. Viata domnului Nicolescu si a multor alti oameni este o pata pe mainile lui Traian Basescu", a declarat Ponta.

Ca şi în cazul Nicolescu, fostul premier îi reproşează mai nou partidului său că nu a făcut nimic să schimbe „mecanismele din Justiţie controlate de Băsescu”
 
După o noapte la penitenciarul Rahova, Adrian Năstase trimite primul mesaj din spatele gratiilor, reclamând faptul că este o victimă politică a preşedintelui Traian Băsescu, dar şi arătând cu degetul către USL care, ”prin inacţiune, a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf”. ”În ceea ce mă priveşte, în noaptea care a trecut, mi-am limpezit gândurile şi am tras mai multe concluzii. Când va fi cazul vi le voi împărtăşi pe toate. În orice caz, de data asta nu voi mai putea spune că este exclusiv vina lui Băsescu. Răul poate fi făcut nu doar prin acţiune, ci şi prin inacţiune. Faptul că actuala coaliţie a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf, aplicând, în continuare, reguli aberante, este o mare neîmplinire. În loc să se concentreze pe adoptarea unor legi moderne, echilibrate, pe efortul de revizuire a Constituţiei, actuala coaliţie se ocupă, nejustificat de mult, în opinia mea, de conflictele locale din teritoriu”, susţine Năstase, într-o postare apărută pe blog.
 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI