Află câte eclipse vor fi în 2016 şi cum vor afecta ele România şi pe români

0
538

Eclipsele au stârnit curiozitatea oamenilor din cele mai vechi timpuri.

Misterul lor nu a fost elucidat, speculaţiile pe tema acestora, mai ales asupra rolului pe care îl joacă ele şi care este semnificaţia pentru viaţa cotidiană, continuă şi astăzi.

Astrologii au acceptat ideea că o eclipsă de Lună nu este musai să fie urmată de una de Soare pe când o eclipsă de Soare este urmată adesea de o eclipsă de Lună. S-a observat însă că, periodic, o eclipsa de Soare – totală, parţială sau inelară – este însoţită cu două săptămâni înainte şi două după, de cel puţin o eclipsă de Lună. Această ciclicitate a fost numită Saros.

Cum ştim, în fiecare an se produc 4 sau chiar 5 eclipse, aşa că nici anul acesta nu vom scăpa. O eclipsă de lună nu este obligatoriu să fie urmată de una de Soare, în schimb, întotdeauna o eclipsă de Soare va fi urmată de una de Lună. De asemenea este ştiut că efectele eclipselor, fie ele de Soare, fie de Lună, se resimte 7 zile înainte şi alte 7 după eclipsă.

Prima eclipsă a anului va ave loc pe 9 martie, cu un maxim la ora 03:59, ora României, şi va fi o eclipsă totală de Soare care face parte din seria Saros 130. Pentru România, eclipsa se produce pe axa 1 – 7, Peşti – Fecioară, şi face parte dintr-un trigon în semne de apă din care mai fac parte Luna natală şi Jupiter natal din tema Românei.

Cum eclipsa stimulează axa de relaţie este clar că suntem chemaţi să găsim un echilibru între relație și sine. Probleme cum sunt curajul personal, încrederea și independența vor fi în prim-plan pe tot parcursul anului viitor. Ca şi cum omenirea primeşte un impuls cosmic spre a se exprima cât mai diplomatic şi mai creativ și toate cele care se vor întâmpla sunt, în fapt, momente de evoluţie şi de creştere.

Următoarea eclipsă, va fi una de Lună şi va avea loc pe 23 martie, ora 13:48 ora Bucureştiului şi face parte din seria Saros 142.
Eclipsa de lună în opoziţie cu prima casă, Soarele este în opoziţie cu Luna, tot pe axa relaţională, vorbeşte şi ea despre tentativa de a schimba imaginea României sau de a ne redefini personalitatea ca popor în raport cu felul în care ne dorim să ne regăsim în opinia internaţională, doar că de această dată totul se va reflecta la nivelul emoţiilor. Iar emoţia şi afectivitatea ne pot fi uneori duşmani, de aceea se cere găsirea unui echilibru între autonomie, dependențe şi autonomia personală cu extensie în naţional.

Celelalte două eclipse vor avea loc în sptembrie. Prima va avea loc pe 1 septembrie 2016, la ora 11:08, ora Bucureştiului, o eclipsă de soare inelară care face parte din ciclul Saros 135. De astă dată, Soarele şi Luna se află în semnul Fecioarei, conjuncte cu Nodul Nord.

Deoarece eclipsele de Soare se produc pe Lună Nouă, iar cele de Lună pe Lună Plină ne putem da seama de natura lor pentru că fazele Lunii sunt călăuza primară a acestui proces cosmic invariabil şi ne ajută să desluşim o parte din dinamica lucrurilor care stau în spatele lor.

Cei care sunt născuţi pe Lună Nouă trăiesc intens aceste momente. Dacă în tema natală a unui asemenea nativ Luna este exaltată aceştia trăiesc acut senzaţia de regenerare iar reactivitatea organismului este pe măsură, de retrezire. Calităţile casei în care se află Luna se manifestă plenar, deoarece conjunctura astrală presupune noi începuturi, noi posibilităţi, inclusiv în plan spiritual.

Pentru România, eclipsa poate aduce o tensionare a relaţiilor internaţionale prin deizia guvernului şi a Preşedintelui de a se împotrivi unor decizii cu caracter restrictiv. Sau putem vorbi despre pregătirea alegerilor din noiembrie care vor stârni nemulţumiri printre românii care lucrează afară. Axa Fecioară – Peşti suprapusă peste axa Nodurilor Lunare, însă pătratul cu Marte în tranzit poate vorbi şi despre convulsii în Parlament, decizii care se iau sub presiune externă pe deoparte, iar pe de alta sub presiunea străzii. De asemenea, ne putem gândi la o serie de măsuri punitive la adresa României, dar şi apariţia de noi investitori pe piara românească.
În plan personal, există un risc sporit de divorţ, de anulare a unor contracte considerate sigure, de anulare a unor negocieri sau chiar pierderea unor procese de divorţ sau de partaj.

Ultima eclipsă a anului va avea loc pe 16 septembrie 2016, ora 20:55, ora Bcureştiului, eclipsă de lună care face parte din ciclul Saros 147.
Pentru România putem vorbi despre o atenţie sporită a societăţii civile asupra relaţiei cu politicul. Putem asista la readucerea în plin plan a ideiilor de stânga, deoarece este implicat şi Neptun, regrete vis-a-vis de socialism, comunism şi colectivitate. Posibil să aflăm de oameni cunoscuţi implicaţi în acţiuni mafiote, despre operaţiuni secrete, putem asista la o răzvrătire faţă de ideea de fraudă și escrocherie cu toate acţiunile ilicite pe care le implică, de la frauda bancară la companiile fictive. Tot acum pot fi testate parteneriatele, chiar şi acele relaţii care sunt considerate solide. E timpul să găsim un echilibru între nevoile proprii și cele ale celuilalt. S-ar putea descoperi brusc mai multe oportunități sociale pentru cei fără venituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here