Afacerea de pe DN rămâne tot la PSD

ASFALT TANGO După ce firma „Argecom” a lui Gigi Axinte a înghiţit 20 de miliarde de lei în 2008 pentru a reabilita o alunecare de drum în comuna Buzoeşti de pe DN 65 A, Piteşti – Roşiori, aceeaşi porţiune de şosea este refăcută acum de societatea „Tel Drum” din Teleorman, controlată de baronul PSD Liviu Dragnea, şi tot contra sumei de 20 de miliarde. O alunecare de teren de 60 de metri din comuna Buzoeşti de pe DN 65A, Piteşti – Roşiori Nord, a blocat o bandă de circulaţie din 2007 şi până astăzi. La fel ca şi pământul care a plecat la vale în urmă cu patru ani, şi banii au alunecat în conturile firmei „Argecom” a lui Gigi Axinte, cea care a reabilitat, în 2008, respectiva porţiune de drum. Deşi costul lucrărilor a fost de 20 de miliarde de lei vechi, drumul s-a rupt la nicio lună după ce Axinte l-a dat gata (la bani, bineînţeles!). Atunci, în caietul de sarcini se preciza clar că firma „Argecom” trebuie să consolideze şoseaua pe o porţiune de circa 60 de metri aflată în pantă şi să toarne covor asfaltic pe alţi 200 de metri. După nici trei săptămâni de la finalizarea lucrării, drumul s-a rupt pe jumătate şi a luat-o, din nou, la vale. Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Piteşti de la acea vreme, Cornel Moldoveanu, a declarat că va refuza să recepţioneze lucrarea şi că va forma o comisie care să stabilească din ce cauză drumul s-a rupt, după nici trei săptămâni de folosinţă. Tot Moldoveanu dădea asigurări că firma „Argecom” va fi obligată ca, pe cheltuiala ei, să refacă porţiunea de drum distrusă, mai ales că şi asfaltul pus de Axinte pe cei 200 de metri pocnise imediat, deoarece a fost turnat la jumătatea lunii decembrie, la temperaturi mai mici de zero grade. Au trecut patru ani de atunci şi nimeni nu a mai reparat nimic. Nici asfaltul, nici versantul de pământ.

Firma „Tel Drum”, controlată de Liviu Dragnea

Azi, la trei ani de la ultima consolidare a drumului cu pricina, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a considerat că este momentul să-l repare din nou. Singura diferenţă, de atunci şi de acum, constă în faptul că licitaţia nu a mai fost câştigată de „Argecom”, ci de „Tel Drum” din Alexandria, pentru aceeaşi sumă de bani ca şi în 2008: 15 miliarde de lei, plus TVA. Dacă despre „Argecom” ştia toată lumea, în 2008, că este una din firmele de casă ale PSD, de această dată se încearcă repararea drumului de la Buzoeşti chiar cu o firmă în spatele căreia se află unul din greii social-democraţilor, Liviu Dragnea, secretarul general al partidului. Firma „Tel Drum” nu este însă la prima lucrare în Argeş, iar acest lucru ne-a fost dezvăluit chiar de prefectul de Teleorman, Teodor Niţulescu, care ne-a declarat: „Toată lumea ştie că Liviu Dragnea deţine această firmă, dar prin alte persoane care apar în acte. Dragnea a privatizat această societate, care aparţinea CJ, în 2001 şi, de atunci, doar „Tel Drum” câştigă mai toate contractele pentru construcţia sau reabilitarea de drumuri. Ia verificaţi şi o să vedeţi că „Tel Drum” nu este la prima lucrare nici în Argeş! A câştigat multe licitaţii făcute de prietenii săi de acolo, Nicolescu şi Tudor Pendiuc”. De aceeaşi părere cu prefectul de Teleorman a fost şi Comisia Europeană, care a verificat de curând două contracte semnate de CJ Teleorman cu „Tel Drum”, în valoare totală de 40 de milioane de euro, din fonduri europene. Comisia Europeană a suspectat faptul că ar fi vorba de un conflict de interese, Liviu Dragnea fiind şi preşedinte al CJ, dar şi patronul din spatele „Tel Drum”.

Legătura „Tel Drum” cu Argeşul

Legătură „Tel Drum” cu Argeşul se face de fapt prin firma „Modul Proiect”, o societate de proiectare al cărei patron este Petre Pitiş, acesta din urmă fiind însă şi directorul „Tel Drum”. Printre lucrările „prinse” în Argeş de satelitul „Tel Drum”, adică de „Modul Proiect”, se numără şi un proiect de extindere a clădirii Primăriei din Lereşti. După doar 11 zile de muncă, la finele lunii decembrie 2010, „Modul Proiect” încasa 400 de milioane de lei. Extinderea clădirii Primăriei din Lereşti nu s-a făcut însă nici până astăzi dintr-un motiv cât se poate de simplu: nu s-au găsit bani decât pentru proiectare, nu şi pentru construcţie. Un alt contract de proiectare câştigat de „Modul Proiect”, dar al cărui preţ este ţinut secret, a fost cel cu Primăria Piteşti pentru „Modernizare străzi Lânăriei, Târgu din Vale, Costache Negri din Piteşti”. Conform caietului de sarcini, firma din Teleorman a obţinut cel mai mare punctaj, 97,56 deoarece a oferit cel mai mic preţ, dar şi cel mai mic termen de execuţie a proiectului. Celelalte firme concurente care au participat la licitaţia respectivă au afirmat că termenul de 10 zile avansat de „Modul Proiect” este prea scurt. Aşa se face că în data de 26 mai 2010, deşi nu semnase contractul cu Primăria din Piteşti, angajaţi de la „Modul Proiect” efectuau deja măsurători topografice în zona Parcului Ştrand şi pe strada Costache Negri, pentru a se încadra, de fapt, în termenul stabilit. Practic, când s-a semnat contractul, o parte din lucrare era finalizată şi astfel termenul fixat iniţial a fost respectat. Frumos lucrat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.