Istoricul Adrian Cioroianu a lansat joi la Piteşti cartea „Cea mai frumoasă poveste”, un volum de „episoade pe istorie”, după cum chiar el le numește, referitoare la câteva adevăruri despre istoria românilor.

Potrivit propriilor declaraţii, această carte a fost scrisă datorită unui sentiment de saturație și revoltă la adresa celor care vorbesc urât despre România și care nu cunosc îndeajuns istoria. Concluzia acestei cărţi este una destul de simplă şi anume că istoria este, mai presus de toate, o poveste apropiată de adevăr despre ce a fost altădată. Iar, pentru unii dintre noi, aceasta o face să fie cea mai frumoasă poveste din toate câte există.
„ Cum anume a ajuns Gheorghe Georghiu – Dej ăn fruntea comuniștilor români? Cât de playboy a fost Regele Carol al II- lea? Cum a fost posibil ca o tânără pe nume Cătălina Toderiu să intre în galeria eroilor naționali sub numele de Ecaterina Teodoroiu? De ce au venit în România prețedinții Charles de Gaulle sau Richard Nixton? De ce Regina Angliei l-a plimbat în caleașca sa regală pe Nicolae Ceaușescu? Sau de ce s-a dus acesta din urmă într-o vizită în Iran, în chiar ultimele sale zile de viață? Acestea și alte întrebări își au raspunsul în cea mai recentă carte a lui Adrian Cioroianu, “Cea mai frumoasă poveste”.
La festivitatea de lansare, desfăşurată la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu“, Cioroianu a mai declarat auditoriului, ce a numărat zeci de persoane, că, în aceeaşi idee, militează pentru istoria predată în școli ca pe o poveste și este total împotriva informațiilor eronate despre istorie ce au invadat internetul.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI