Administrator condominii, o nouă ocupație în COR. În Clasificarea Ocupațiilor din România (COR) a apărut recent ocupația de administrator de condominii, printr-un ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial (Ordinul Ministerului Muncii nr. 635/2019 privind modificarea și completarea Clasificării ocupațiilor din România, din 19 aprilie)

Ocupația a trebuit introdusă pentru că administratorii de bloc au nevoie de calificarea corespunzătoare într-un termen destul de scurt, noua lege a asociațiilor de proprietari (Legea nr. 196/2018), impunându-le acest lucru.

Ordinul a înlocuit în COR ocupația de administrator imobile cu cea de administrator de condominii, cu păstrarea aceluiași cod 515303 în grupa de bază 5153 Administratori de clădiri.

Noua lege a asociațiilor le impune administratorilor de bloc aflați acum în funcție să își procure, până în septembrie anul acesta, atestate profesionale pentru certificarea ca administrator de condominii. Certificatul de calificare profesională necesar pentru a desfășura activitatea de administrator trebuie să se elibereze pentru ocupația de administrator de condominii, conform Legii nr. 196/2018, ca să le servească din punct de vedere legal administratorilor.

Comments

comments