Actualul prefect, Emanuel Soare, a acceptat retrogradarea în funcția de subprefect. În schimb, i s-a promis șefia PNL Argeș. După ce USR i-a luat ciolanul din fasole, respectiv funcția de prefect, Soare a fost cadorisit de PNL cu un premiu de consolare: funcția de subprefect. Decizia a fost luată în această seară în Biroul Județean al partidului. A doua funcție de subprefect a fost atribuită lui Lucian Ionescu, fost consilier al lui Soare la cabinetul prefectural, care risca să rămână altfel fără serviciu.

Astfel, cei doi vor fi subalternii Emiliei Mateescu, propunerea USR pentru postul ocupat până acum de Soare. Cum o fi oare să fii subordonat după ce ai fost șef…

Conform unor surse din PNL, Soare a acceptat să fie umilit public și să devină din prefect subprefect cu speranța că va deveni președintele partidului, în locul lui Miuțescu.

Aceleași surse dau ca sigură această schimbare dat fiind faptul că lui Adrian Miuțescu îi expiră mandatul la conducerea PNL Argeș peste câteva luni și, în plus, starea sa de sănătate nu este, la acest moment, una prea bună. Mutarea a fost decisă, după câte se pare, chiar cu acceptul lui Miuțescu, pentru a bloca o eventuală numire a lui Daniel Constantin la conducerea filialei. Constantin ar fi mai greu de manevrat din umbră de către Miuțescu, față de Soare, care îi datorează acestuia din urma, practic, toată cariera politică de până acum.

Comments

comments