Aceasta este echipa de pompieri argeșeni, trimisă în Grecia, în lupta cu incendiile

Update. Pompierii argeșeni, un total de 11 cadre militare (un ofițer și 10 subofițeri), au plecat cu o autospecială de stins incendiile de vegetație și un microbuz, pentru a-i sprijini pe greci și autoritățile locale, aceștia luptând zile întregi cu incendiile de vegetație.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, pentru autoritățile elene, acest lucru fiind o premieră pentru ţara noastră. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit joi, din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul elen.

Pompieri argeșeni, trimiși în Grecia

Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a  putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Acest modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale ( 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă). Printre aceștia se numără și mai mulți pompieri din Argeș.

Plecarea pompierilor români este prevăzută pentru vineri, urmând să ofere asistență pentru 10 zile, cu posibilitate de prelungire a intervenției, a precizat Raed Arafat.

În Grecia au fost aproape 120 de focare în ultimele 24 de ore cel mai recent izbucnit miercuri seară pe insula Evia. Ore în şir mii de oameni au trăit clipe de teamă, chiar lângă Atena, din cauza unui incendiu izbucnit pe fondul caniculei și al vântului puternic. Flăcările au mistuit zeci de hectare, iar pompierii au făcut faţă cu greu intervențiilor. Potrivit localnicilor, ieri, aerul era complet irespirabil, termometrele înregistrând între 45 și 48 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.