Accesul în universități s-ar putea face doar cu certificat verde

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) solicită Guvernului și Parlamentului modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale. Propunerea a fost făcută după o întâlnire a CNR la Brașov, întâlnire care a avut loc în perioada 8 – 9 octombrie 2021, la Universitatea Transilvania din Brașov.

În plus, rectorii solicită organizaţiilor studenţeşti să contribuie la actualizarea periodică a situaţiei studenţilor vaccinaţi din universităţi.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat, într-o intervenție pentru Digi24, că solicitarea rectorilor poate fi îndeplinită doar printr-o lege adoptată în Parlament. „Pentru a institui certificatul verde în universități, atât pentru studenți, cât și pentru angajați, este nevoie de legislație primară care este apanajul Parlamentului. Guvernul este acum interimar și nu poate iniția proiectul de lege, doar Parlamentul poate crea acea legislație primară prin care să se introducă certificatul verde în universități”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.