A revenit iarna în aproape toată ţara! Ninsori abundente și temperaturi spre 0 grade!

A revenit iarna în aproape toată ţara. În sudul, centrul şi estul teritoriului este cod galben de precipitaţii, vânt puternic şi temperaturi foarte scăzute pentru luna aprilie. Avertizarea este valabilă până mâine dimineaţă.

Zona montană înaltă se află şi ea sub cod, de această dată unul portocaliu!

Meteorologii spun că astăzi temperaturile maxime vor fi cuprinse între zero şi 10 grade, iar ceva mai cald va fi în extremitatea sudică, nevizată de avertizări.

Zilele acestea însă nu doar frigul ne dă bătăi de cap, ci şi precipitaţiile.

Până mâine dimineață, în regiunile sudice, sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul, centrul Moldovei, Transilvania și Banat așteptăm și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, care local vor depune și strat de zăpadă. Așteptăm și cantități de apă însemnate, cantități ce vor depăși 20-25 l/m² și pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40-50 l/m². Şi pentru zona Capitalei ploi însemnate, undeva la 15-25 l/m², însă în noaptea de marți spre miercuri se vor restrânge ca și arie către nord-estul teritoriului!” a declarat Diana Giurgiu, de la ANM, pentru România Actualități.
Dacă zilele acestea temperaturile vor fi scăzute pentru a doua lună de primăvară, de săptămâna viitoare vremea ar trebui să se îndrepte.
Dacă vorbim despre acele estimări pe patru săptămâni care se realizează în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, săptămâna ce urmează se încadrează cumva la o vreme ușor mai rece decât în mod normal, iar în anumite zone ale țării apropiată termic, chiar și următoarele săptămâni, pe lângă acesta, se încadrează în normalul termic al perioadei. Dar să ținem totuși cont că pe măsură ce avansăm în luna aprilie și ne îndreptăm către sezonul cald și aceste norme despre care vorbim ele sunt în creștere de la o săptămână la alta” a mai explicat meteorologul Diana Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.