A fost identificată o nouă tulpină a coronavirusului ucigaș, cu peste 30 de mutaţii

0
73

A fost identificată o nouă tulpină a coronavirusului ucigaș, cu peste 30 de mutaţii. |Specialiștii cred că a apărut în Botswana și pare a fi cea mai contagioasă versiune a virusului de până acum.

Până în acest moment au fost confirmate 10 cazuri de infectare cu noua tulpină, denumită B.1.1.529, dar care ar putea fi redenumită „Nu”. Specialiştii acertizează că infecţiile cu noua variantă sunt înregistrate pe teritoriul a trei state, sugerând că varianta este una care se răspândeşte rapid, scrie Daily Mail.

Oamenii de știință au spus că este posibil să fi apărut în urma unei infecții pe termen lung la un pacient cu HIV.

Varianta din Botswana poartă mutaţii K417N şi E484A care sunt similare cu cele de pe varianta „Beta” din Africa de Sud, care a făcut-o mai capabilă să evite vaccinurile. Dar are şi N440K, găsit pe Delta, şi S477N, pe varianta din New York, care sunt, de asemenea, legate de evadarea anticorpilor.

Noua tulpină are 32 de mutaţii, iar multe dintre ele sunt rezistente la vaccin şi mult mai transmisibile

Varianta are, de asemenea, mutaţiile P681H şi N679K care sunt „rar întâlnite împreună” şi ar putea să o facă şi mai rezistentă la vaccin.

Până în prezent, trei infecții au fost detectate în Botswana și șase în Africa de Sud. Un caz a fost observat și la un bărbat de 36 de ani din Hong Kong, care s-a întors recent de pe continent.

Nu există cazuri în Marea Britanie, dar Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a declarat că monitorizează îndeaproape situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here