A crescut numărul cazurilor de gripă înregistrate în Argeș. Până la acest moment, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 117 cazuri de gripă, dintre care 47 la adulți și 70 la copii. La ultima raportare, pe 1 martie, erau confirmate 102 cazuri de gripă.

În acest context epidemiologic, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești sunt menținute măsurile specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranța pacienților cât și a aparținătorilor acestora:
– accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
– în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
– în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.

Comments

comments