A apărut şi pe piaţa românească asigurarea de răspundere civilă privată pentru părinți responsabili

0
399

Se apropie 1 iunie și ne gândim poate mai mult decât de obicei la cei mici. Părinții știu că apariția lor le-a schimbat radical viața, iar părinții responsabili știu că răspunderea lor personală este din acel moment de două ori mai mare. Că răspundem pentru faptele copilului nostru, de regulă știm, însă de prea puține ori ne gândim cât de departe poate merge o asmenea responsabilitate și ce poate implica. Dacă în străinătate asigurările de răspundere civilă care acoperă și faptele copilului sunt un produs foarte răspândit, la noi acest tip de răspundere abia începe să fie cunoscut.

Înainte de a înțelege exact cum funcționează un astfel de produs de asigurare, vă oferim câteva scenarii care pot deveni oricând realitate și care vă vor convinge cu ușurință că aveți nevoie de o astfel de protecție facultativă pentru acțiunile celor mici. Mai mult, dacă în trecut consecințele faptelor copilului erau oarecum negociate între păgubit și părinți, în prezent e posibil să se ajungă la procese costisitoare.

Scenariul 1: Mergi în mall să cumperi un cadou și nu poți decât cu cel mic. Te gândești că o parfumerie îți rezolvă rapid problema, așa că intri să alegi cadoul perfect. În timp ce tu testezi parfumuri, cel mic face o mișcare bruscă și dărâmă un raft întreg de parfumuri. Raftul e distrus și sticlele de parfum sunt sparte. Ai idee cât îi datorezi magazinului pentru un gest de neatenție al copilului tău?

Scenariul 2: La locul de joacă ești mereu cu ochii pe cel mic, dar știi cât de greu este să supraveghezi
joaca unor copii. Din greșeală, copilul tău îl împinge pe alt micuț care cade de pe tobogan și are nevoie de îngrijiri medicale. Poate părinții lui vor înțelege situația. Dar, dacă nu e așa, ai idee cât trebuie să plătești pentru greșeala celui mic?

Scenariul 3: Părinții zilelor noastre nu mai au nicio problemă să iasă la cafenea sau la restaurant și să îi ia și pe cei mici. Mogâldețele simpatice se amestecă deseori printre mesele unor astfel de localuri care pentru unii servesc inclusiv ca loc de lucru. Care sunt șansele ca, în timp ce se joacă, aceștia să se împiedice de cablul laptopului unui client și să îl dărâme? Mari. Realizezi cât ar trebui să plătești pentru o astfel de pagubă materială?

Nu e cazul să te panichezi și nici să începi să faci calcule ca urmare a întrebărilor de mai sus! Am vrut doar să realizezi riscurile la care poate nici nu te-ai gândit, dar care au mari șanse să se producă atunci când ai în grijă un copil.

Acum există Asigurarea GoRESPONSIBLE – Răspundere TA Civilă Privată de la
Gothaer care include în acoperirea de bază nu numai faptele celui care încheie această asigurare, ci și faptele familiei sale (soț/soție, copii) sau ale persoanelor care prestează servicii la reședința asiguratului – bonă, șofer, grădinar, instalator, etc. și pentru care acesta este obligat să răspundă în baza legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here