A 38-a ediţie a Simfoniei Lalelelor, desfăşurată între 24 şi 26 aprilie, a fost o nouă reuşită a Piteştiului. Nu numai a administraţiei, ci a piteştenilor, fie ei organizatori, sponsori sau spectatori! 
În ciuda „crizei”, a problemelor de tot felul şi a indisponibilităţii invitaţilor de la nivel naţional, evenimentul a reuşit să atragă un număr record de expozanţi, comercianţi de produse dendro-floricole şi, nu în ultimul rând, vizitatori! Expoziţia artistică floricolă, târgul de produse specifice, manifestările sportive, spectacolele de toate genurile, culminând cu megaconcertul Deep Central şi Voltaj, au captat interesul unui număr foarte mare de vizitatori – români şi străini deopotrivă: peste 100.000 de persoane au fost în Piteşti, în cele trei zile, măcar la una dintre manifestările derulate.

Potrivit administraţiei piteştene, reprezentate de viceprimarul Cornel Ionică, statistic, anul acesta au fost cu peste 30% mai mulţi expozanţi şi producători decât anul trecut. Asta, în condiţiile în care au fost acceptaţi doar producători şi vânzători de flori, artizanat şi produse manufacturate specifice manifestării şi doar o singură terasă de alimentaţie publică.

15.000 de bilete vândute pentru Expoziţia Florală de la „Casa Cărţii”

În cifre, „Simfonia” numărul 38 a arătat astfel: 98 de standuri amenajate în Complexul Expoziţional „Casa Cărţii“ – inclusiv cele organizate de instituţiile de învăţământ din Piteşti, Penitenciarul Colibaşi şi Universitatea din Piteşti şi 184 de standuri comerciale de expunere şi vânzare amenajate în zona centrală, pietonală. Anul acesta, standurile au ajuns până în zona clădirii Primăriei, ceea ce a fost o premieră!

Ca noutate absolută, şi viceprimarul Cornel Ionică, şi echipa Administraţiei Domeniului Public Piteşti au beneficiat de consiliere din partea specialiştilor olandezi, maeştri recunoscuţi în arta amenajărilor florale, care au contribuit atât cu idei cât şi cu două săptămâni de muncă, la realizarea celor două care alegorice prezentate în deschiderea defilării.
Peste 15.000 de persoane au plătit bilet de intrare pentru a admira Expoziţia Florală de „Casa Cărţii”. Numărul lor a fost cu mult mai mare însă, dacă e să îi punem la socoteală şi pe vizitatorii „onorifici”: oficialităţi precum europarlamentarii Maria Grapini şi  Viorica Dăncilă, ministrul Daniel Constantin, ambasadorii Japoniei şi Iranului, ataşaţii culturali ai ambasadelor Germaniei şi Greciei la Bucureşti şi zeci de membri ai delegaţiilor oraşelor înfrăţite: Kragujevac (Serbia), Tynaarlo (Olanda),  Chişinău (Moldova), Afyon (Turcia) şi regiunii (Salamina) Grecia.
În prima seară a evenimentului, pentru a doua oară consecutiv, la Simfonia Lalelelor, a avut loc Noaptea Albă a Simfoniei. Cu această ocazie, sute de oameni au putut vizita gratuit expoziţia. Printre ei s-au numărat şi foarte mulţi copii – chiar dacă era o oră înaintată – tineri, dar şi pensionari.

Numărul celor ce au vizitat însă standurile cu vânzare, unde explozia de frumuseţe şi culoare a fost la fel de impresionantă, a ajuns însă la circa 90.000! 
De asemenea, în „Parada Florilor” au defilat şi anul acesta reprezentanţi a numeroase unităţi de învăţământ, numărul acestora fiind de peste 3.000. Şi competiţiile sportive au atras participanţi în număr record: peste 400 de persoane s-au înscris la doar la Crosul Simfoniei!

Încasările din vânzarea de bilete la Complexul Expoziţional Casa Cărţii s-au ridicat la peste 18.000 de lei,  iar municipalitatea a mai încasat alte 35.000 de lei din taxele de ocupare a domeniului public. Costurile aferente organizării şi desfăşurării Simfoniei Lalelelor s-au încadrat în bugetul manifestării, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local, o detaliere a acestora urmând a fi prezentată ulterior, după ce vor fi centralizate toate datele referitoare la eveniment.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI