9000 de persoane din sistemul de urgenţă vor fi specializaţi pe bani europeni, prin proiectul „Multirisc Modul III”

9000 de persoane din sistemul de urgenţă vor fi specializaţi pe bani europeni, prin proiectul „Multirisc Modul III”

S-a semnat proiectul „Multirisc Modul III”, destinat îmbunătățirii pregătirii personalului IGSU, Serviciilor de Ambulanță, Unităților și Compartimentelor de Primiri Urgențe, Salvamont și Salvaspeo. Valoarea proiectului este de aproximativ 53,2 mil. RON (11 mil. Euro) și va avea o durată de 36 de luni.

Proiectul presupune pregătirea a peste 9.000 persoane pe următoarele domenii: Dispecerizare integrată; Coordonarea și conducerea integrată a acțiunilor operative; Prim-ajutor calificat și descarcerare; CBRN (chimic, biologic, radiologic și nuclear); Pirotehnic; Naval; Medical; Conducerea defensivă a autospecialelor; Identificarea, evaluarea și monitorizarea riscurilor.

Elaborarea și derularea unor programe multidisciplinare de perfecționare va conduce la profesionalizarea resurselor umane și, implicit, creșterea calității vieții cetățenilor, contribuind totodată la reducerea timpului de răspuns la solicitările de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

Evenimentul de semnare a proiectului a avut loc la Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă din București, în prezența premierului României, Viorica Dăncilă, ministrul fondurilor europene – Roxana Mânzatu, primarului general al Capitalei – Gabriela Firea, șefului Departamentului pentru Situații de Urgență – dr. Raed Arafat, inspectorului general al IGSU – general de brigadă Dan-Paul Iamandi, precum și a altor oficialități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.