RECORD 6.000 de autoturisme produse la uzina Dacia de la Mioveni vor fi încărcate, săptămâna aceasta, pe cea mai mare navă de transport din lume, LadyBug, adică „Gărgăriţa”. A fost pentru prima dată când o navă de acest tip a acostat într-un port românesc, la Agigea. În doar 14 ore, nava LadyBug, sau „Gărgăriţa” cum este numită, a primit la bord peste 1.400 de maşini marca Dacia.

Gigantul plutitor va rămâne ancorat în Dana 120 a Portului Agigea cinci zile, până când întreaga încărcătură va fi urcată la bord. În total, firmele transportatoare vor trebui să urce pe navă 6.000 de automobile, aduse de la Mioveni cu trenul sau în camioane şi urcate pe transportor de 55 de şoferi profesionişti, angajaţi special. Valoarea totală a încărcăturii este de peste 60 de milioane de euro, ceea ce a supus muncitorii unui stres suplimentar.
Acesta este cel mai mare transport din istoria terminalului din Agigea, astfel că angajaţii vor avea zilele acestea un volum dublu de muncă. „Având în vedere că simultan facem mai multe operaţiuni – descărcare tren, descărcare camioane, încărcare navă – suntem foarte mulţumiţi, până în acest moment”, au declarat responsabilii terminalului de încărcare. „Personalul calificat trebuie să fie foarte bine instruit, extrem de atent. Încărcătura valorează, la acest moment, peste 60 de milioane de euro şi maşinile trebuie manevrate şi manipulate foarte atent, fără nicio zgârietură”, a spus Dorin Iacob, administratorul firmei ce a transportat maşinile de la Mioveni la Agigea. Destinaţia finală va fi Algeria.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI