La initiaţiva a doi adolescenţi inimoşi, Cosmin Neacşu şi Bianca Calancea, cu sprijinul altor tineri şi voluntari inimoşi, Tibi Stoica, Roxana Ungurenuş, Georgiana Butnaru, Mihaela Râpeanu şi David Tătăruş, şi cu încurajările inimoasei Flori Grigoraş, prin asociaţia sa, Ecosim Events, sâmbătă după amiază Piteşti Mall s-a umplut de copii şi tineri nerăbdători să îşi vadă idolii.

Tequila, Coste Vlad, 10 Lucruri, Noaptea târziu, Vali Dobrogeanu, Maxșipunct, Selly sau Laura Mușuroaea sunt cele mai în vogă vedete ale Internetului românesc, aşa numiţii vloggeri, adică video-bloggeri, care au fiecare canalul său pe You Tube. Ei postează filmuleţe sau melodii originale, parodii sau tot felul de comentarii amuzante. Din câte se pare, generaţia din care şi ei fac parte, cea a adolescenţilor, îi gustă din plin, dovadă că fiecare dintre ei are sute de mii de abonaţi pe You Tube şi la mall au venit să îi vadă şi să le ia câte un autograf peste 1700 de fani extrem de entuziasmaţi.

Evenimentul, intitulat ,,YouVlog Stars” a fost deschis de o altă vedetă locală, micuţul Alex Pârvu, un cântăreţ deja consacrat, a cuprins şi o demonstraţie de kickboxing şi alte momente artistice şi a avut, de fapt, dublu scop. În afară de a facilita întâlnirea fanilor piteşteni cu cu vlogării lor favoriţi, a fost şi o etapă din campania umanitară “Împreună pentru Edi!” propunându-şi să strângă bani pentru Eduard Nonu, tânărul piteştean de 20 de ani diagnosticat cu leucemie, care se luptă pentru şansa la viaţă de aproape cinci ani, fiind acum în Italia pentru un tratament de specialitate!

Succesul a fost unul peste aşteptări, atât în ce priveşte prezenţa, entuziasmul, cât şi donaţiile adunate pentru Edi, în total 57 de milioane de lei vechi. Iar la tombola cu premii la care au participat cei care au făcut donaţii mai mari de 15 lei, 3 norocoşi au câştigat o seară la Terasa Bistro 27 din Piteşti cu vlogerii favoriţi.

„Sâmbătă la Piteşti, societatea civilă sprijintă de sponsori, şi-a unit forţele într-o cauză umanitară! Impactul a depăşit aşteptările! Vă mulţumesc, dragi voluntari! Implicarea voastră oferă speranţele unui viitor mai luminos pentru România!” a declarat după eveniment Flori Grigoraş, entuziasmată de faptul că voluntarii au reuşit să pună singuri în practică un eveniment de o asemenea anvergură şi de un asemenea succes. “Pot spune cu mâna pe inimă că ei au făcut totul! Noi, cei mari, doar i-am girat! Ei au fost la sponsori, ei au vorbit cu vloggeri, ei s-au ocupat de organizare, de tot! Ne propusesem să strângem 50 de milioane din donaţii şi am reuşit să strângem 57! Cu aceşti bani îi vom plăti lunar chiria lui Edi în Italia, pentru câteva luni bune, ca să stea liniştit şi să îşi continue tratamentul!” ne-a mai spus Flori Grigoraş.

Comments

comments