54 de morţi din cauza gripei. Încă șase persoane au decedat marţi. Încă șase persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 54, a informat, marţi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Este vorba despre o femeie de 34 de ani din județul Prahova, confirmată cu virusul gripal tip A, având condiții medicale preexitente și nevaccinată anti-gripal.

Un alt bărbat în vârstă de 78 de ani, din județul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

O femeie în vârstă de 62 de ani, din municipiul București, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal.

O femeie în vârstă de 63 de ani, din municipiul București, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal.

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Sibiu, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din județul Sălaj, confirmat cu virus gripal tip A, având condiții medicale preexistente și cu antecedente vaccinale încă necunoscute.

Ministerul Sănătăţii ar putea declara, marți seară, oficial epidemia de gripă. Autorităţile aşteaptă raportările DSP legate de numărul îmbolnăvirilor pentru a lua o decizie. Potrivit ministrului Sănătăţii, nu toate judeţele şi spitalele au trimis informările privind cazurile de îmbolnăvire, iar alţii au trimis date eronate sau incomplete.

Comments

comments