5 sfaturi pentru alegerea candelabrului perfect

Dacă vă acordați timpul și efortul necesar pentru a selecta candelabrul perfect, acesta ar trebui să servească drept centru de atenție în orice spațiu în care îl veți amplasa. Și, veți avea o piesă de conversație excelentă, deoarece un candelabru bine amplasat poate adăuga o ambianță uimitoare în aproape orice cameră atunci când este ales în mod corespunzător.

Alternativ, candelabrul greșit poate sfârși prin a fi o monstruozitate inestetică. Din fericire, dacă sunteți în căutarea unui candelabru, am realizat un articol util pentru a vă ajuta să selectați instalația perfectă pentru spațiul dumneavoastră.

Determinați-vă bugetul

Din moment ce vorbim despre cumpărături, cel mai bine este să stabiliți mai întâi cât sunteți dispus să cheltuiți. Candelabrele diferă în multe forme și dimensiuni și, după cum v-ați putea aștepta, la fel și prețurile.

Dacă v-ați stabilit un buget mic, cel mai bine este să filtrați toate opțiunile care nu se încadrează în intervalul de preț stabilit. Multe site-uri au facilitat acest lucru pentru clienții lor prin includerea unei funcții de filtrare care să vă ajute atunci când căutați prin colecția lor de candelabre.

Este demn de remarcat faptul că optarea pentru o opțiune mai ieftină nu înseamnă întotdeauna că candelabrul dvs. va fi mai mic sau mai puțin elegant.

În mod alternativ, dacă ați mers mai departe și v-ați stabilit un buget mult mai mare, atunci aveți la dispoziție o colecție mai mare din care puteți alege. Vă puteți aștepta ca, cu cât bugetul dvs. este mai mare, cu atât mai multă flexibilitate aveți în alegerea unui candelabru.

Luați în considerare neașteptatul

În mod tradițional, candelabrele au venit cu straturi de cristale sau lumânări sclipitoare; cu toate acestea, un candelabru modern este disponibil în nenumărate stiluri. De exemplu, o abordare unică a candelabrului tradițional de cristal. Puteți opta, de asemenea, pentru un corp de inspirație victoriană cu abajururi de sticlă sau pentru o piesă funky sunburst de mijloc de secol. Candelabrele mai eclectice sunt realizate din materiale neașteptate, cum ar fi crengi de lemn, coarne de animale, lucrări complicate din sârmă, scoici sau chiar hârtie.

Mărimea contează

Candelabrele sunt puncte focale naturale ale unei încăperi, dar dacă nu alegeți o dimensiune care să se potrivească cu scara camerei, designul poate fi lipsit de efect. Mai mult, un candelabru care este prea mic pentru camera dvs. va face ca spațiul să pară mai mic.

Un sfat bun este să măsurați lungimea și lățimea camereiși să adăugați aceste măsurători pentru a determina diametrul corect al corpului de iluminat. Cu toate acestea, este de asemenea important să luați în considerare dimensiunea mobilierului din cameră. Pentru mai multe informații despre determinarea dimensiunii corecte a unui corp de iluminat, aduceți măsurătorile camerei dvs. într-un showroom și discutați cu un profesionist.

Gândiți-vă la nevoile dvs. de iluminare

În funcție de designul unui candelabru, aceste corpuri de iluminat pot oferi multă lumină sau o strălucire mai difuză decât o plafonieră. Gândiți-vă la spațiul în care instalați corpul de iluminat atunci când determinați cantitatea de lumină necesară.

Un candelabru conceput pentru a oferi o strălucire subtilă ar putea fi atingerea perfectă într-un dormitor sau într-un spațiu de luat masa, în timp ce intrările și camerele de zi ar putea avea nevoie de mai multă lumină. Rețineți că majoritatea corpurilor de iluminat pot fi puse pe un variator pentru a se potrivi unei varietăți de nevoi.

Sfaturi rapide pentru alegerea unui candelabru pentru fiecare cameră

Credeați că un candelabru este menit doar pentru sălile de bal grandioase? Gândiți-vă din nou. Candelabrele sunt disponibile în nenumărate stiluri și dimensiuni pentru a oferi strălucire și farmec oricărei încăperi. Mai jos găsiți sfaturi care să vă ajute să alegeți candelabrul ideal pentru fiecare spațiu.

În sufragerie sau bucătărie

Mai ales într-o sufragerie, nu doriți ca un candelabru să distragă atenția de la mâncarea fabuloasă sau conversația spumoasă. Așadar, luați în considerare atât dimensiunea instalației, cât și designul și materialele atunci când faceți selecția.

În camerele cu tavane înalte

O cameră cu un tavan înalt aproape că țipă pentru un candelabru elaborat. Pentru a profita la maximum de proporțiile frumoase ale camerei, agățați lustra mai sus decât cea mai înaltă piesă de mobilier.

În spații mici

Adăugarea unui candelabru orbitor într-un dormitor mic și informal, într-o baie sau într-o cameră de baie sau în camera de depozitare este o modalitate fără efort de a da un suflu nou camerei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here