Voluntariatul reprezintă activitatea desfășurată, din proprie inițiativă, în folosul altor persoane sau al societății, fără a primi o contraprestație materială. Voluntariatul însuflețește cele mai nobile aspirații ale omenirii: pacea, libertatea, oportunitatea, siguranța și justiția pentru toate persoanele.

Foarte multe persoane își dedică timpul și experiența pentru a-i sprijini pe oameni, contribuind prin aceasta la dezvoltarea comunităților în care trăiesc.

Cei care își doresc să devină salvatori voluntari se pot înscrie în Programul Național de voluntariat “SALVATOR DIN PASIUNE”

În perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș va relua campania de înscriere şi recrutare a voluntarilor specializaţi în acordarea primului ajutor, descarcerare şi misiuni de stingere a incendiilor, astfel:
・ RECRUTARE VOLUNTARI –€ 05 .12.2017 –€ 15.01.2018
・ ANALIZĂ DOSARE ȘI COMPLETARE CONTRACTE DE VOLUNTARIAT 15.01.2018 – 30.01.2018

Cei care vor să devină voluntari în caz de situații de urgență trebuie să aibă între 16-65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni săvârșite cu intenție și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

Dosarul candidatului trebuie să conțină:
・ Cererea de înscriere
・ Certificatul de cazier judiciar pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani
・ Copie după actul de identitate
・ Avizul psihologic
・ Actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de absolvire
・ Adeverință medicală
・ Acordul părintelui pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Ce activități desfășoară un voluntar?
・ Sesiuni informative;
・ Cursuri de inițiere, module de cursuri de prim ajutor/descarcerare/ intervenție;
・ Participarea în cadrul diferitelor evenimente, campaniilor de informare preventivă;
・ Participarea la diferite aplicații, intervenții, exerciții desfășurate de subunitatea unde își desfășoară activitatea de voluntariat;
・ Inițiative proprii ale voluntarilor;

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute la sediul inspectoratului din municipiul Pitești, strada Mărășești, nr. 1.

În prezent, în cadrul ISU Argeș, își desfășoară activitatea, ca voluntari, 42 de persoane care deja au parcurs cursurile de inițiere și de prim ajutor de bază. 6 dintre acestea au absolvit cursul de prim-ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare, iar 15 pe cel de stingere incendii.

Voluntariatul nu înseamnă doar o modalitate de a fi de ajutor altora, ci şi un mod de a te cunoaşte pe tine însuţi, de a te dezvolta în plan personal şi profesional, de a şti să apreciezi valoarea şi a te bucura de satisfacţia unui lucru bine făcut.

Oferiți-vă timpul, cunoștințele și entuziasmul pentru a vă ajuta semenii aflați în situații critice!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI