450 de persoane, elevi, profesori şi poliţişti, au participat la Săptămâna Prevenirii Criminalităţii

În Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, 28 septembrie – 2 octombrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au dezbătut teme pentru prevenirea victimizării minorilor, a delincvenţei juvenile, a infracţiunilor contra patrimoniului, criminalităţii organizate şi pentru siguranţa rutieră. La activităţi au participat peste 450 de persoane, majoritatea elevi şi profesori.

Prima zi a Săptămânii prevenirii criminalităţii, 28 septembrie, a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor. Poliţiştii au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire a victimizării minorilor la Şcolile Gimnaziale Marin Preda şi Nicolae Simonide din municipiul Piteşti. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul compartimentelor de investigaţii criminale, care le-au prezent elevilor aspecte ale muncii de poliţie judiciară. De activităţile de informare au beneficiat 86 de elevi şi 4 cadre didactice.

Pe 29 septembrie, poliţiştii s-au adresat elevilor de liceu. Astfel în faţa celor 100 de elevi şi celor 2 cadre didactice din cadrul Liceului „C.D. Neniţescu” şi Liceului Sanitar „Carol Davila” din municipiul Piteşti au fost desfăşurate sesiuni de informare pe tema prevenirii delincvenţei juvenile.

În cea de-a treia zi a Săptămânii prevenirii criminalităţii, au fost dezbătute teme despre prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului.
Poliţiştii au mers din zona marilor centre comerciale şi în zona Gării Sud din municipiul Piteşti pentru a informa oamenii cu privire la consecinţele unui comportament neglijent cu bunurile personale.

Pe 1 octombrie, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru prevenirea criminalităţii organizate. În parteneriat cu B.C.C.O. Piteşti şi A.N.A. – C.P.E.C.A. Argeş la Liceul „Armand Călinescu” şi Liceul „Ion Barbu” din municipiul Piteşti, au fost dezbătute teme privind consumul şi traficul de droguri, traficul de persoane, criminalitatea informatică şi siguranţa pe reţelele de socializare. La activităţi au participat 146 de elevi şi 3 cadre didactice.

În ziua dedicată siguranţei rutiere, 2 octombrie, poliţiştii au desfăşurat o activitate preventivă la Şcoala Generală nr. 1 din oraşul Costeşti, unde 100 de elevi din clasele I – IV, membrii ai „Patrulei Şcolare” au făcut demonstraţii de deplasare corectă cu bicicleta în parcul-şcoală al instituţiei de învăţământ. De asemenea, în municipiul Piteşti a fost desfăşurată o activitate de informare a cetăţenilor pe linia siguranţei pietonilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here