43 de milioane de euro pentru liceele agricole

Fermierii au nevoie de competențe adaptate la nevoile actuale și viitoare ale sectorului agricol. Schimbările climatice vin cu noi provocări, tehnologia deschide noi oportunități, iar pregătirea oferită de liceele agricole trebuie să poată răspunde acestor noi realități. Agricultura de precizie și sustenabilă se descoperă în ateliere și ferme didactice performante.

Ministerul Educaţiei alocă, prin PNRR, 43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol și creșterea atractivității ofertelor educaționale.

Ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte „Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol” a fost pus în consultare publică de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care are calitatea de agenție de implementare a proiectelor în baza acordului cu Ministerul Educației.

Cel puțin 57 de licee agricole pot primi finanțare pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori și a salariaților în domeniile agriculturii și a celor conexe acesteia.

Apelul integrează trei componente:

  • construcții noi;
  • reabilitarea/renovarea infrastructurii;
  • dotarea cu materiale, mobilier, echipamente digitale specifice activității didactice și practice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.