37 dintre cei 38 de suspecţi în dosarul traficanților de persoane din Berevoeşti au fost arestaţi preventiv. Astfel, traficanţii judecaţi joi, 14 iulie, de magistraţii Tribunalului Argeş au primit mandate de arestare pentru următoarele 30 de zile.

Binenţeles, după cum era de aşteptat, la şedinţa de judecată nu a fost tocmai linişte. Mai multe femei reţinute pentru 30 de zile pretinzând că li se face rău după aflarea deciziei. Toți suspecţii au contestat decizia judecătorilor.

Conform anchetatorilor, din 2008 şi până în prezent, cei în cauză ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos, procurat atât legal, cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale. Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai multe persoane, minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitînd de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit în gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat. Totodată, persoanele exploatate ar mai fi fost obligate la efectuarea de munci gospodăreşti sau la practicarea cerşetoriei.

Comments

comments